Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
NOVA ZGRADA OBRTNIČKE ŠKOLE

Kroz ovaj projekt učenici će nakon škole početi s radom

Centar kompetentnosti otvoren protekli tjedan unaprijedit će rad obrtničke škole i strukovnih obrazovanja iz podsektora elektrotehnike i računarstva
Foto: Grad Koprivnica
Otvoren je novi centar za obrtnička zanimanja. Time su stvoreni uvjeti za moderno srednje strukovno obrazovanje

Koprivnica je dobila novu zgradu obrtničke škole vrijednu više od deset milijuna eura. Zapravo je riječ o županijskom Centru kompetentnosti koji se oslanja na postojeću zgradu srednjih škola.

Centar kompetentnosti otvoren protekli tjedan unaprijedit će rad obrtničke škole i strukovnih obrazovanja iz podsektora elektrotehnike i računarstva u skladu s potrebama tržišta rada. Time su stvoreni uvjeti za moderno srednje strukovno obrazovanje. Obrtnička škola Koprivnica i Strukovna škola Đurđevac dobile su mjesta izvrsnosti s ukupno 300 kvadrata rekonstruiranog i dograđenog prostora koji su opremljeni najmodernijom opremom. Ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić rekao je kako je to "dvorac znanja i vještina koprivničke Obrtničke škole koji će služiti mnogim generacijama".

Na prigodnoj svečanosti organiziranoj u Centru kompetentnosti početkom nove školske godine govorili su i župan Darko Koren te gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik Mišel Jakšić koji je rekao kako su upravo ovakve investicije pečat razvoja grada i županije za iduća desetljeća. Zahvalio je svima koji su sudjelovali na razvoju suvremene koncepcije strukovnog obrazovanja, a zbog mladih ljudi koji pohađaju ove škole ili će ih tek pohađati, znaju da sve ima smisla. Osim toga, naglasio je Jakšić, važno je reći da su Županija i Vlada RH prepoznali važnost ulaganja u strukovno obrazovanje te su osluškivali potrebe gospodarstva.

– Obrazovanje je u fokusu svih naših interesa, a tu posebno treba istaknuti ulogu osnivača srednjih škola, dok je nova paradigma strukovnog obrazovanja prilagođena potrebama tržišta rada nešto čemu smo težili i vjerujem da ćemo to i postići. Kroz ovaj će projekt učenici po izlasku iz škola odmah moći započeti s radom, a važna je i dodatna vrijednost u smislu suradnje Centra s gospodarskim sektorom i visokoškolskim ustanovama – poručio je pak župan Darko Koren.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Hrvoje Bujanović otkrio je kako u Hrvatskoj postoji takvih 25 projekata, a Koprivničko-križevačka županija je među prve tri koja ga je uspješno realizirala. 

Pulska pedijatrica dr. Miljenka Crnčić-Orlić (desno) radila je u bolnici, a za Koprivnicu se odlučila zbog poticaja, ali i činjenice da je riječ o primarnoj zdravstvenoj zaštiti KOPRIVNICA Došla nova pedijatrica: pomogao poticaj od 13.300 eura Gradska knjižnica Koprivnica "Pismo iz Hogwartsa" Na radionici izrađivali vlastitu sovu pismonošu Koprivnica Rok do 30. rujna Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja Grada Koprivnice