Izbornik
Naslovnica Gradovi
ČAZMA

Kroz “Zaželi, program zapošljavanja žena – faza II” posao dobilo 17 žena

Foto: Grad Čazma
Vrijednost projekta je 1,300.000 kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja očekuje se sufinanciranje do 600 tisuća kuna

Početkom veljače započeo je projekt na koji se Grad Čazma prijavio u okviru poziva „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ Vrijedan je 1,540.300,10 kuna i sa 100% financira ga Europski socijalni fond.

ČAZMA Za uvođenje plinskoga grijanja u Područnu školu Vrtlinska 80.000 kn

Nositelj projekta je Grad, a partneri su Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Čazma te Hrvatski zavod za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb Čazma. Zaposleno je 17 žena jer je cilj povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja s ruralnog područja.

Projekt Zaželi II obuhvaća 102 krajnja korisnika i trajat će godinu dana, a voditelj je ponovno Ivan Tomašević. Osim ovog, Grad Čazma je prijavio projekt „Uređenje zgrade udruga“, druga faza građenja, te je u planu nastavak uređenja zgrade za udruge (bivše Teritorijalne obrane), u čije je vanjsko uređenje lani uloženo oko milijun kuna.

Vrijednost projekta je 1,300.000 kuna, a od Ministarstva regionalnog razvoja očekuje se sufinanciranje do 600 tisuća kuna. Prošle je godine na toj zgradi obnovljeno krovište, promijenjena stolarija i postavljena vanjska ovojnica, a ukupna vrijednost tih radova je oko milijun kuna. – Zgradu će koristiti udruge proizašle iz Domovinskog rata, imat će ondje mjesto za spomen-sobu, Klub za djecu s teškoćama te druge udruge kojima treba prostor – rekao je gradonačelnik Dinko Pirak.