Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
ČAZMA

Za uvođenje plinskoga grijanja u Područnu školu Vrtlinska 80.000 kn

Foto: Čazma
Škola je sagrađena potkraj 19 stoljeća i pohađa je 20-ak učenika nižih razreda

Nakon godina grijanja na drva, u malu Područnu školu Vrtlinska napokon je uvedeno suvremeno plinsko grijanje. Škola je to koja ima samo dvadesetak učenika koji pohađaju niže razrede osnovne škole.

Kulturno-kreativni projekt Gradskog muzeja Bjelovar “Izložba u izolaciji” za Noć muzeja

Iz Gradskog proračuna za uvođenje plinskoga centralnog grijanja izdvojeno je oko 80 tisuća kuna, što je mali iznos za veliku promjenu koju su time doživjela djeca i učiteljice te drugi zaposlenici škole. Zgradu Područne škole Vrtlinska, inače sagrađenu potkraj 19. stoljeća, Grad Čazma planirao je prijaviti na natječaj za energetsku obnovu. Međutim, s obzirom na događaje u posljednjih nekoliko tjedana, odnosno potrese i velika oštećenja koja su prouzročili i koji su preusmjerili velik dio državnog novca, natječaji su stavljeni na čekanje.

– Grijanje je do sada bilo na drva. Ovo je minimum standarda koji svaka ustanova, a posebno ona koja skrbi o djeci, treba zadovoljavati. Država je određene natječaje stavila na čekanje pa smo se odlučili da ćemo vlastitim sredstvima popraviti ono što je trenutačno najpotrebnije u unutrašnjim prostorijama. Čim se ukaže prilika, kandidirat ćemo zgradu za kompletnu obnovu, odnosno za promjenu stolarije, rasvjete i svega ostalog što je potrebno – zaključio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.