Izbornik
Naslovnica Gradovi
Jedan postrojba sa stotinjak vojnika

Krstičević: 'Do 18. studenog Hrvatska vojska se vraća u Vukovar'

Damir Krstičević
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Postrojba će biti tu u funkciji sigurnosti, ali i radi pomoći lokalnom stanovništvu

Do Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koji se obilježava 18. studenoga, jedna inženjerijska postrojba HV-a vratit će se u Vukovar. Najavio je to ministar obrane Mirko Krstičević koji je tijekom današnje posjete Vukovaru položio vijenac u spomen svim poginulim braniteljima, a povodom obljetnice osnutka 204. Vukovarska brigade.

Posjeta Vukovaru iskorištena je i za posjet Smještajnom kapacitetu 204. Vukovarske brigade u kojem će se biti smješteni vojnici u vukovarskoj vojarni. Radi se o kompleksu koji će imati četiri objekta za smještaj ljudi, vozila, tehničke radionice kao i prijavnicu i koji se prostire na oko 10 tisuća metara. Vrijednost radova iznosi 13,2 milijuna kuna.  

- Do 18. studenoga dolazak pripadnika Hrvatske vojske u Vukovar bit će realiziran. U vukovarskoj vojarni bit će jedna inženjerijska postrojba sa stotinjak vojnika. Ona će biti tu u funkciji sigurnosti, ali i radi pomoći lokalnom stanovništvu. Vidjelo se i ove godine koliko su pripadnici HV-a biti angažirani u protupožarnoj sezoni kao i o kod poplava. Ne smije se zaboraviti niti gospodarska strana jer se radi o stotinjak radnih mjesta. To su mladi ljudi koji će živjeti tu sa svojim obiteljima - rekao je Krstičević podsjećajući kako je Hrvatska vojska već vraćena u Varaždin, Ploče i Sinj.

Dodao je i kako se na ovaj način podiže i kvaliteta života hrvatskog vojnika koji će biti bliže obitelji, a što će rezultirati i motiviranijem vojniku. Krstičević je nakon polaganja vijenaca ukazao na značaj 204. Vukovarske brigade koji je ona imala u obrani Hrvatske napominjući kako Vukovar za sve branitelje predstavlja nešto posebno.

Zadovoljan najavama skorog povratka Hrvatske vojske u Vukovar je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je rekao kako se radi o velikoj stvari za Vukovar i Vukovarce. Podsjetio je i kako je od ove godine u Vukovar ponovno vraćena i Svečana promocija polaznika vojnih škola.

Uz ministra Krstičevića u posjeti Vukovaru bili su jučer i zapovjednik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov kao i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Mate Ostović.