Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Sastanak u Splitu

Krstulović Opara i Bošnjaković razgovarali o smještaju pravosudnih institucija

Krstulović Opara i Bošnjaković razgovarali o smještaju pravosudnih institucija
Foto: Grad Split
Dogovoreno je kako će zajedno pronaći konkretno rješenje kako bi se odluke mogle donijeti na sjednici Vlade RH koja je najavljena za proljeće u Splitu

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković održali su sa suradnicima u ponedjeljak radni sastanak u splitskoj Gradskoj upravi. Bilo je riječi o smještaju pravosudnih institucija na području Splita, s naglaskom na iznalaženje rješenja za Općinski sud.

Gradonačelnik je posebno upozorio kako bi ministarstva u donošenju odluka o korištenju prostora trebala voditi računa da one ne zakoče razvoj lokalnih samouprava, u ovom slučaju Splita, što je i ministar podržao. Izrazio je namjeru da bivša vojarna na Dračevcu bude u službi razvoja, tehnologije i otvaranja novih radnih mjesta u kreativnoj industriji te da tu ne vidi u budućnosti smještaj za urede državnih tijela ili birokraciju.

Dogovoreno je kako će zajedno pronaći konkretno rješenje kako bi se odluke mogle donijeti na sjednici Vlade RH koja je najavljena za proljeće u Splitu.