Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
humanitarna akcija

Kuglice dobrih želja prikupile 20 tisuća kuna

Kuglice dobrih želja
Foto: Grad Rijeka
Građani su tijekom akcije mogli donirati 20 kuna ili više, a zauzvrat su dobili kuglicu u koju su mogli napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu

Kuglice dobrih želja, humanitarna akcijia u organizaciji Udruge studenata biotehnologije USBRI i u suradnji s Gradom Rijeka, i ove je godine održana na Korzu.

Građani su tijekom akcije mogli donirati 20 kuna ili više, a zauzvrat su dobili kuglicu u koju su mogli napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na bor na Korzu.

humanitarna akcija Započela prodaja Kuglica dobrih želja

Ovogodišnja humanitarna akcija imala je dvije namjene – sredstva su se prikupljala za nabavku opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Dječje bolnice Kantrida i Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Akcijom je prikupljeno ukupno 20.000 kn – za Dječju bolnicu Kantrida preko 12.200 kn, dok je za Azil za pse ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka“, prikupljeno oko 7800 kn.

Akciju su prije tri godine pokrenule tadašnje studentice riječkog Odjela za biotehnologiju Karla Pavlović i Lea Radošević, dok je ove godine organizaciju preuzela Lara Duvnjak, studentica 1. godine diplomskog studija Istraživanje i razvoj lijekova, riječkog Odjela za biotehnologiju.

Riječki vojni tunel za potpuni doživljaj 'Okićen' i riječki vojni tunel

Grad Rijeka nabavio je čak 700 kuglica, koje je potom ukrasilo 40-ak studenata volontera, pretežito s riječkog sveučilišta.

Akcija je bila izuzetno uspješna i svih 700 kuglica “nestalo” je već prvog dana te je nabavljeno još 100 kuglica. Potražnja za kuglicama ove je godine bila iznad svih očekivanja i u zamjenu za donaciju podijeljeno je više kuglica no ukupno u protekle dvije godine.

I ove godine Grad Rijeka organizirao je da Korzu bude i vatrogasno vozilo s košarom kako bi se omogućilo svima zainteresiranima da objese svoju kuglicu na više dijelove bora.

Podjelu ribica organizirao je Apostolat mora, a ribu je darovala tvrtka "Ugor" U čast poginulim pomorcima bačen vijenac u more