Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
bogatija i sadržajnija

Kupske noći, najveća sisačka turistička manifestacija, trajat će četiri dana

Najavljena manifestacije Kupske noći
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Na Kupi će se održati tradicionalna Šijkljada, veslački dvoboj kupskih čamaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, a na natjecanju će sudjelovati i ekipa iz vojvođanskog Sombora

Najznačajnija sisačka turistička manifestacija "Kupske noći", ove će godine biti bogatija i sadržajnija nego ranijih godina i po prvi puta trajat će četiri dana, od 31. kolovoza do 3. rujna, najavila je u utorak sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Manifestacija će svojim sadržajem zadovoljiti sve uzraste, a bit će popraćena i s još dvije velike priredbe - filmskim festivalom Star Film Fest, koji se održava od 31. kolovoza do 2. rujna, te velikim Aeromitingom, 3. rujna.

I ove će se godine na Kupi održati tradicionalna Šijkljada, veslački dvoboj kupskih čamaca u muškoj i ženskoj konkurenciji, a na natjecanju će sudjelovati i ekipa iz vojvođanskog Sombora. U programu je i Kupska alka, gađanje alke kopljem iz čamaca.

U subotu se iznad Kupe održava i Aero show u kojem će sudjelovati 15 letjelica, među kojima i neke strane. Kako su najavili organizatori, na šetnici uz Kupu četiri će se dana održavati bogati program uličnih zabavljača, radionice za djecu i odrasle, likovna kolonija, škola veslanja, stihovnica, obilazak povijesnog broda Biokovo, koji je sada u novoj funkciji, te glazbeni program uz nastup Branimira Bogunovića - Pifa, grupe Telefon Blues Band, Zdenke Kovačiček i drugih. U sklopu manifestacije prvi put će se održati i stručni skup s područja turizma.

Na Star Film Festu od 549 prijavljenih filmova prikazat će njih 38 u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i animiranog filma. Njihovi su autori iz Hrvatske, BiH, Španjolske, Belgije, Francuske, Latvije, Njemačke, Italije, Rusije, Zapadne Sahare, Argentine, Izraela i Perua. I filmski će festival biti popraćen brojnim radionicama.

Na nedjeljnom Aeromitingu u Šašnoj Gredi kraj Siska sudjelovat će 40 letjelica, među kojima prvi put i nagrađivana skupina Krila Oluje. Panoramski letovi počet će već u 10 sati, a akrobatski letački program u 14 sati. Priredba će završiti koncertom Krunoslava - Kiće Slabinca.