Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Pomoć gospodarstvenicima

Kutina subvencionira kamate za kredite lokalnim poduzetnicima

Foto: Kutina
– Zadovoljni smo odazivom poduzetnika te je ishođeno 40 kredita u vrijednosti cca 52 milijuna kuna – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić

Od 2017. godine do danas 21 kutinski poduzetnik koristio je ili koristi mjeru Poduzetnički krediti, koju Grad provodi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom. Ukupna vrijednost uloženih investicija u navedenom razdoblju iznosila je oko 25,860.000 kuna.

Grad Kutina subvencionira 1 posto kamata na kredite kojima se financiraju nove investicije u proizvodnji i refinanciraju postojeći nepovoljni krediti koji su iskorišteni za financiranje novih investicija u proizvodnji, te za ostale namjene po  projektu. Na godišnjoj razini to iznosi oko 400.000 kuna potpore od Grada Kutine.

Poduzetnici uz predmetnu mjeru subvencije kamata koriste i ostale mjere/potpore Grada Kutine, i to bespovratna sredstva za novozapošljavanje i samozapošljavanje. Također se koriste bespovratna sredstva za nabavu opreme i uređenje poslovnih prostora, ulaganje u nove tehnologije i stvaranja nove vrijednost za jačanje vlastite konkurentnosti, te za ulaganje u razvoj turističke infrastrukture u svrhu jačanja turističkih kapaciteta i ponude kao dodatni segment razvoja gospodarstva na području Grada Kutine.

– Zadovoljni smo odazivom poduzetnika te je ishođeno 40 kredita u vrijednosti cca 52 milijuna kuna – rekao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić.