Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
OSVOJILI DVA ČETVRTA I JEDNO 8. MJESTO

Kutinski paraolimpijci nastupili u Tokiju

1/2
Foto: Grad Kutina

Troje Kutinčana nastupilo je na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Na svojim drugim Paraolimpijskim igrama u Tokiju u bacanju kugle u kategoriji F40 (osobe niskog rasta) nastupio je paraolimpijac Matija Sloup iz Kutine. Matija je osvojio 4. mjesto hicem 10,60 m i novim državnim rekordom kojim je popravio dosadašnji za 30 cm.

U spomenutoj kategoriji pobijedio je predstavnik Ruskog paraolimpijskog odbora Denis Gnezdilov s novim svjetskim rekordom 11,16 m. Drugo mjesto pripalo je Garrahu Tnaiashu sa 11,15 m, a treće mjesto dosadašnjem svjetskom rekorderu Miguelu Monteiru sa 10,76 m koji je u petoj seriji bacio 16 cm dalje od našeg Matije.

Svih šest hitaca Matija je bacio dalje od prijašnjeg državnog rekorda što je pokazatelj da su treninzi i pripreme tijekom godine dobro odrađeni pod stručnim nadzorom trenera Dubravka Brdovčaka.

Na svojim drugim Paraolimpijskim igrama nastupio je i Miljenko Vučić u bacanju kugle u kategoriji F 11 (slijepe i slabovidne osobe). Miljenko je bacio kuglu 13,17 m, osvojivši 4. mjesto. Prvo mjesto osvojio je M. Olad iz Irana hicem 14,43 m, drugo mjesto osvojio je A. R. da Silva iz Brazila bacivši kuglu 13,89 m, a treće mjesto osvojio je O. Tapia iz Italije bacivši kuglu 13,60 m.

Miljenko je na svojim prvim Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine nastupio u kategoriji F 12 (slijepe i slabovidne osobe) gdje je osvojio 6. mjesto bacivši kuglu 15,07 m. Trener mu je Mihovil Rendulić.

Ana Gradečak osvojila je osmo mjesto u bacanju kugle u kategoriji F41 (osobe niskog rasta) na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. 
Plasman je ostvarila rezultatom 8.07 m, što je 16 centimetara kraće od njezina osobnog i europskog rekorda koji je postavila ove 
godine na europskom prvenstvu u poljskom Bydgoszczu.