Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin 24 pregleda
Otvorena Aktivna zona

Labinjani sada mogu svakodnevno besplatno vježbati na otvorenome

Aktivna zona u Labinu
Foto: Grad Labin
Vježbalište obuhvaća šest sprava kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela

Labinjani će od danas moći svakodnevno besplatno vježbati na otvorenome u naselju Kature na adresi Prilaz Griža 4, gdje je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska uredila posebnu aktivnu zonu kako bi stanovništvo potaknula na redovito vježbanje i više kretanja.

Labinjani su se za svoje vježbalište na otvorenome izborili glasovanjem putem projektne digitalne platforme koja je zabilježila gotovo 500 000 glasova iz cijele Hrvatske, a riječ je o prvoj od ovogodišnjih jedanaest aktivnih zona koje će do kraja 2017. Coca-Cola otvoriti diljem zemlje. 

Aktivna zona obuhvaća šest sprava za vježbanje kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a njima će se moći će koristiti svi zainteresirani za aktivan život, od umirovljenika do profesionalnih sportaša, bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti..

"Odaziv je Labinjana ovoj inicijativi pokazatelj da su prepoznali vrijednost koju vježbalište ima za podizanje kvalitete života u našoj lokalnoj zajednici. Zahvaljujući njihovu zajedništvu i upornosti naš je grad dobio vrijedan sadržaj koji će, vjerujem, koristiti svima nama – i mladima, ali i onima nešto starijima – u budućemu još aktivnijem životu“, rekao je labinski gradonačelnik Valter Glavičić.

Projekt je uređenja aktivnih zona Coca-Cola pokrenula prošle godine u okviru višegodišnjega društveno-odgovornog projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset vježbališta na otvorenome. Labin se tako sada pridružio Drnišu, Slunju, Hrvatskoj Kostajnici, Pleternici, Vrgorcu, Cresu, Imotskomu, Visu, Komiži i Kninu. Nova vježbališta do kraja ove godine očekuju i Donju Stubicu, Vrliku, Stari Grad, Supetar, Daruvar, Petrinju, Vinkovce, Bjelovar, Sisak i Zagreb, priopćili su iz Grada Labina.