Izbornik
Naslovnica Gradovi
SJEĆANJA NA ŽRTVE VUKOVARA I ŠKABRNJE

Lampaši u obliku Vukovarskog vodotornja

Foto: Grad Šibenik
Učenicima 6. b razreda OŠ Meterize te članovima Društva „Naša djeca“ na Trgu se pridružio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić

– U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, na Trgu palih branitelja Domovinskog rata u Šibeniku zapaljene su svijeće u znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje. Lampaše u obliku simbola vukovarske obrane, Vodotornja, zapalili su učenici 6. b razreda OŠ Meterize te članovi Društva „Naša djeca“, a pridružio im se zamjenik gradonačelnika Paško Rakić – izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

Odabran izvođač radova za novi centralni dječji vrtić u Crnici U 2020. godini počinje gradnja vrtića ‘Ljubica’ na 1500 kvadrata

– Nikada ne smijemo zaboraviti žrtvu koju su podnijeli stanovnici Vukovara i Škabrnje 18. studenog 1991. Ti hrabri ljudi za slobodu naše Domovini dali su ono najvrednije, svoje živote. Zbog toga im ovom simboličnom gestom iskazujemo duboko poštovanje i zahvalnost, a o njihovoj žrtvi i hrabrosti nastavljamo pričati generacijama koje dolaze – kazao je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Zbog epidemioloških razloga, u prigodnom programu ispred Gradske uprave sudjelovao je samo jedan osnovnoškolski razred, a učenici su tradicionalno izveli recital sa simboličnim porukama mira, nade i ljubavi koji je s njima pripremila predsjednica Društva ˝Naša djeca˝ Silvija Mikulandra. U organizaciji Župe Gospa van Grada služena je sveta misa za sve žrtve Domovinskog rata i za našu Domovinu.

Šibenik STANARIMA GRADSKE JEZGRE Grad sufinancira obnovu fasade i krovišta

Lampaši su zapaljeni i uzduž Ulice grada Vukovara u Šibeniku. Podsjetimo, izmjenama Zakona o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u RH 18. studenoga od ove godine državni je praznik i neradni dan.