Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Odabran izvođač radova za novi centralni dječji vrtić u Crnici

U 2020. godini počinje gradnja vrtića ‘Ljubica’ na 1500 kvadrata

Foto: Šibenik.hr
Zgrada će se sastojati od podruma, prizemlja, 1. kata i ravnog krova na koji će se moći izaći i na kojem će biti uređena površina za igru. Ovo će postati centralni dječji vrtić za Javnu ustanovu za predškolski odgoj ‘Smilje’

Do završetka natječajnog roka na adresu šibenske gradske uprave pristiglo je čak osam ponuda za građevinske radove na izgradnji novog dječjeg vrtića “Ljubica” u Crnici koji će niknuti na mjestu postojećeg montažnog objekta. Firma Minigradnja d.o.o. iz Vodica ponudila je najpovoljniju i tehnički ispravnu ponudu u iznosu 14,6 milijuna kuna s PDVom i s jamstvenim rokom 62 mjeseca, te se, u koliko ne bude žalbi drugih ponuditelja, potpis ugovora s Gradom Šibenikom očekuje do kraja mjeseca. To znači da će pripremni radovi na gradilištu započeti u ovoj godini, izvijestili su iz šibenske gradske uprave.

Vrtić je mjesto za druženje, igru i socijalizaciju, kaže ravnateljica Dječji vrtić Dubrava S 275.000 kuna potpore iz Ministarstva opremit ćemo sportsku sobu i igralište

Moderan objekt

– Dječji vrtić “Ljubica” već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima pa ćemo izgraditi moderno opremljen objekt koji će zadovoljiti sve aktualne pedagoške standarde za preko 80 djece te biti novi dom popratnih službi jedne od naše dvije ustanove za predškolski odgoj. Naime, zakonodavac je uvjetovao da, obzirom na ukupan broj djece u Gradskim vrtićima, trebamo ih razdvojiti u dvije pravne osobe. Tako sada imamo “Smilje” i “Šibensku maslinu” – kazao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr. sc. Danijel Mileta.

Glavni i izvedbeni projekt je isporučila osječka tvrtka Trinasprojekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju, za ukupno 193.750 kuna. Ta sredstva je Grad Šibenik uspješno ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Idejni projekt je izradila tvrtka Izgradnja projekt iz Šibenika, a nekoliko godina je trebalo stručnim službama Grada da riješe kompleksna imovinsko-pravna pitanja i sudske sporove na tom prostoru i dodatno ga prošire. Planirana zgrada dječjeg vrtića “Ljubica” prostirat će se na parceli ukupne površine tisuću i pol četvornih metara, a sastojat će se od podruma, prizemlja, 1. kata te ravnog krova na koji će se moći izaći i na kojem će biti uređena površina za igru. Ovo će postati centralni dječji vrtić za Javnu ustanovu za predškolski odgoj “Smilje”, s obzirom na to da će se u njemu nalaziti i centralna kuhinja, centralna praonica, centralni arhiv, te stručne službe. Uz grijanje na plin i suvremenu led rasvjetu, sadržavat će i manju sportsko-plesnu dvoranu kako bi se djeca rekreirala za ružnog vremena, istaknuli su iz šibenske gradske uprave.

GRADNJA POSJETITELJSKOG CENTRA “Bit će to središnja točka za razvoj turizma”

– Ovo je samo nastavak niza kapitalnih ulaganja u predškolskom odgoju za koja često osvajamo bespovratna sredstva fondova ili mjerodavnih ministarstava. Na natječajima i javnim pozivima zadnjih sedam godina u kontinuitetu dobivamo novac za Šibenik. Za energetsku obnovu vrtića “Vidici” smo od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a zatim od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, osvojili ukupno blizu 3 milijuna kuna, a za obnovu dječjeg vrtića “Kućica” na Baldekinu i njegova okoliša preko 910 tisuća kuna. Od istih ministarstava smo za dječje vrtiće Građa i Šibenski tići ukupno osvojili 1,6 milijuna kuna.

Niz radova

Za okoliš dječjeg vrtića “Veslo” u Zatonu smo od Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj osvojili 707 tisuća kuna. Uz prošlogodišnju donaciju Ine za novo dječje igralište u Crnici uz sportski centar “Ljubica” i netom izgrađeno igralište za djecu s posebnim potrebama u Park-šumi Šubićevac, a za koje nam je Jadranska banka donirala 750 tisuća kuna, ne treba zaboraviti ni dječja igrališta na Krapnju, Žirju i Meterizama za koja smo također osvojili sufinanciranje ili izlobirali donacije – podsjetio je šibenski zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Očekuje se da će radovi na vrtiću Ljubica trajati godinu dana, najavili su iz šibenske gradske uprave.