Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
GRADNJA POSJETITELJSKOG CENTRA

“Bit će to središnja točka za razvoj turizma”

Foto: Grad Našice
Razvojem i promicanjem kulturnog i prirodnog nasljeđa grada Našica, cilj je potaknuti svijest kako sugrađana, tako i posjetitelja o zaštiti prirode i značaju boravka u njoj.

U Velikom perivoju obitelji Pejačević u srcu Našica gradi se kulturno-turistički posjetiteljski centar u sklopu projekta Prirodna baština.

Na području Županije Baranya prošle je godine ostvareno 700.000 noćenja Počeo EU projekt Uz pomoć manjina, turističku ponudu učinit će vidljivijom na razini regije i šire

– Bit će to središnja točka za posjetitelje grada Našica i razvoj turizma, a za mjesec dana očekujemo završetak radova. Posjetiteljski centar povećat će kvalitetu usluga turistima i poboljšati infrastrukturu – kazao je našički gradonačelnik Josip Miletić pri nedavnom obilasku radova u Velikom perivoju. Naime, cjelokupni je prostor zaštićeni spomenik parkovne arhitekture, izuzetno očuvane i vrijedne povijesne strukture. Uz dva dvorca obitelji Pejačević, sam park vrlo je slikovito oblikovan i daje gradu prepoznatljivost i identitet.

Polazeći od posjetiteljskog centra u svrhu promicanja kulturnog i prirodnog nasljeđa, šetnjom uređenim pješačkim stazama gosti će uživati u zelenim površinama brojnih autohtonih biljnih vrsta te u jezeru s otočićem na kojem je vrtna sjenica za odmor i druženje. 

Završena gradnja hostela u Belišću i šetnice Hostel uz Dravu s 28 ležaja čuvat će baštinu i razvijati turizam

Gradonačelnik Miletić naglasio je da projekti prirodne i kulturne baštine ne znače isključivo samo obnovu, već i novu dodatnu vrijednost. Prostor parka, koji čine spomenici kulture i osobito vrijedni dijelovi prirode, predivan je ambijent i za održavanje tradicionalnih kulturnih manifestacija.

Razvojem i promicanjem kulturnog i prirodnog nasljeđa grada Našica, cilj je potaknuti svijest kako sugrađana, tako i posjetitelja o zaštiti prirode i značaju boravka u njoj.