Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dječji vrtić Dubrava

S 275.000 kuna potpore iz Ministarstva opremit ćemo sportsku sobu i igralište

Vrtić je mjesto za druženje, igru i socijalizaciju, kaže ravnateljica
1/3
Foto: Općina Dubrava, Privatna arhiva
– Sredstva će biti utrošena na obnovu sobe za igru gdje sada djeca mogu uživati u novoj sportskoj opremi te provoditi ugodnije i kvalitetnije vrijeme u vrtiću – kažu u Općini Dubrava, a ravnateljica dodaje kako je zbog ovih sredstava zadovoljna.

Dječji vrtić u Općini Dubrava s radom je počeo 1979. godine, a do 1995. radio je kao područni objekt Dječjeg vrtića ”Vrbovec”. No, danas djeluje samostalno, a u njegovim prostorijama svakodnevno se druži gotovo stotinu djece.

VOĐINCI U novom vrtiću bit će mjesta za dvije skupine po 30 djece i jednu jasličku

Počeli s 35 polaznika

– Ukupno je 98 mališana u četiri odgojne skupine. A počeli smo s 35. U međuvremenu smo dobili mnogo nove djece, a vjerujem da je tu s jedne strane razlog povećanje nataliteta, ali mislim da ima još nešto. Izgleda da su da su roditelji shvatili da vrtić nije samo mjesto kamo mogu djecu odvesti na čuvanje nekoliko sati nego prostor za druženje, prilagodbu, socijalizaciju općenito – kaže ravnateljica vrtića Milena Hajder Jambrušić, koja njime upravlja od srpnja ove godine.

Osim redovnog 10-satnog programa, u vrtiću se provodi i program predškole (minimalni program u trajanju od 250 sati), a najmlađima, u dobi od 4 do 7 godina, nudi se i kraći program ranog učenja engleskog jezika. Uključen je i u projekt “Ruksak (pun) kulture” u sklopu kojega polaznici uče o povijesti i baštini svog kraja, a istovremeno se prijavljuju i na natječaje koji promoviraju digitalizaciju i modernizaciju.

Nova sportska oprema

Dječjem vrtiću Dubrava, na temelju javnog poziva općina indeksa razvijenosti I. – IV. skupine i ostalima iz financijskih sredstava za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je iznos od 275 tisuća kuna.

Proslava je održana u malo izmijenjenim okolnostima, po skupinama, kako bi svoj djeci bilo omogućeno da sudjeluju 64. ROĐENDAN DJEČJEG VRTIĆA Grad Petrinja u pet godina ima 100 vrtićanaca više

– Sredstva će biti utrošena na obnovu sobe za igru gdje sada djeca mogu uživati u novoj sportskoj opremi te provoditi ugodnije i kvalitetnije vrijeme u vrtiću – kažu u Općini Dubrava, a ravnateljica dodaje kako je zbog ovih sredstava zadovoljna.

– Novac je već djelomice uložen u opremanje sportske sobe i obnovu igrališta koje je zaista već dotrajalo – kaže ravnateljica.