Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica 36 pregleda
grad jednakih mogućnosti

Ljuljačka namijenjena djeci s invaliditetom u gradskom parku

Ljuljačka za djecu s invaliditetom u Koprivnici
Foto: Grad Koprivnica
Unutar tri mjeseca koliko je trajala humanitarna akcija, prikupljeno je skoro 14 tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za kupnju i montiranje ljuljačke

Akciju za prikupljanje sredstava za kupnju ljuljačke pokrenula je Udruga volontera Podravke 'Puls' u suradnji  s koprivničkom udrugom osoba s invaliditetom 'Bolje sutra' u veljači ove godine i to humanitarnom akcijom 'Ljuljanje bez granica'. U sklopu te akcije financijska sredstva prikupljanja su na raznim manifestacijama održanim u Koprivnici, Virju i Đurđevcu, ali i unutar Podravke.

Ljuljačka je prilagođena djeci u invalidskim kolicima koja se sa svojim pomagalom mogu, bez fizičkog podizanja i pomoći drugih, dovesti na ljuljačku preko rampe te sigurno i kvalitetno uživati u igri.

- Jako smo zadovoljni ishodom, postigli smo svoj cilj. Prikupili smo, unutar tri mjeseca koliko je trajala humanitarna akcija, skoro 14 tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za kupnju i montiranje ove ljuljačke - rekla je volonterka Udruge 'Puls' Iva Trtanj.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zahvalio se svima koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji. - Znamo da se za takve akcije treba jako dobro organizirati, a oni su opet pokazali da su vrsni organizatori. Ovo je jedna jako lijepa i jako pozitivna priča i drago mi je da na ovaj način jedan novi duh koji smo dali našem parku s novim sportskim i dječjim igralištem te atletskom stazom nadopunjujemo i ljuljačkom za one kojima život možda nije dao jednaku priliku za igru i za osobno napredovanje - rekao je.

Nosivost ljuljačke je 70 kilograma, a uskoro će kraj nje biti postavljena i pločica upozorenja kako bi se njome svi ispravno koristili.

- Sanjala sam i dosanjala da djeca s teškoćama, posebno djeca u kolicima, imaju prilagođenu ljuljačku koja je njima primjerena, kako bi mogla ravnopravno sudjelovati u igrama sa svojim vršnjacima. Ljuljačka nije za odrasle osobe osim ako nemaju 70 kg plus kolica, dakle ne smije se zloupotrebljavati.  Moj apel je svima onima koji će vikendom izlaziti da evo tu ljuljačku ipak ne diraju da je ne oštete jer smo stvarno teškom mukom došli do nje i bilo bi mi stvarno žao da se ljuljačka potrga -  poručila je predsjednica Udruge 'Bolje sutra' Marija Mraz, priopćili su iz gradske uprave.