Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Volonterski centar podijelio nagrade

Lutkarska družina Kopriva Pec Pec osvojila nagradu 'Zlatno krdo'

1/2
Foto: Grad Koprivnica
Pomagat ću dokle god budem mogla, kaže Ankica Pavleković

– Volontiram u Športskoj udruzi slijepih Koprivničko-križevačke županije. Dodajem kugle slijepim osobama i pomažem im tijekom kuglanja. Druženja uz kuglanje imamo utorkom i četvrtkom. Iskreno, ne znam točno koliko sam sati skupila, nije mi to ni toliko važno. Najvažnije je da volim pomagati – kaže nam Ankica Pavleković, dobitnica "Zlatne volonterske knjižice" za najveći broj skupljenih volonterskih sati. Suprug joj je slabodvidan, ima do tri posto vida i to joj je bila želja.

u koprivnici Dodijeljene nagrade Zlatni vol za najvolontere

Tročlani stručni žiri

– Nastavit ću pomagati dokle god budem mogla – kaže. Nagradu "Zlatno krdo" za manifestaciju i projekt dobilo je Društvo Naša djeca Koprivnica za lutkarsku družinu Kopriva Pec Pec. – Volonteri DND-a ugradili su lani čak 1319 sati u projekte "Lutka ima pamet i srce" i "Lutka u šetnji", priredili su pet premijera i održali 25 predstava koje je vidjelo više od 7000 gledatelja. Najveći doprinos tom velikom uspjehu dala je voditeljica družine dr. Tigrena Csik koja neumorno priprema scenarije, izrađuje lutke, uvježbava djecu, ali zasluge idu i malim glumcima, a to su Lovro Šeb, Katja Gaži, Janja Senjan, Kira Kolar, Rea i Ilan Damjanić. Doprinos su dali i brojni volonteri DND-a i iznimno sam sretna i ponosna što sam predsjednica udruge koja uspješno spaja male i velike volontere – kaže Jadranka Lakuš. Dodjelu godišnjih nagrada "Zlatni vol" organizirao je Volonterski centar Koprivnica uz podršku Udruge Kopriva i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. O pobjednicima je odlučivao tročlani stručni žiri u sastavu Maja Ferlindeš, Miroslav Kanisek i Gordan Knežević.

Obljetnica Kultna dvorana Domoljub slavi 100 godina rada

– Stručna komisija imala je vrlo težak zadatak zato što su svi predloženi volonteri u prethodnoj godini ostvarili vrhunske volonterske rezultate – kažu u Volonterskom uredu. Čestitke nominiranima i nagrađenima uputili su i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić te njegova zamjenica Ksenija Ostriž. Pravo predlaganja volontera imale su udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini, a time da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže.

Promocija volontiranja

"Zlatni vol", nagradu koja se dodjeljuje volonterima starijima od 29 godina, dobila je Katarina Križić, na prijedlog Hrvatskog paraplivačkog saveza za projekt "Treneri velikog srca" i Udruga Osmijeh za terapijsko jahanje, dok je "Zlatni volek" za volontere mlađe od 29 godina dobio Matej Koštić, kojeg je kandidirala udruga Bolje sutra. Nagrađeni su skulpturama Dragutina Ciglara i nagradama sponzora. Cilj akcije je promocija volontiranja koje u Hrvatskoj još nije zaživjelo kao u nekim zapadnoeuropskim državama. U Nizozemskoj i Švedskoj, na primjer, volontira više od 40 posto stanovnika.

Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja 'Najteže nam padaju potrage za nestalima, a posebno djecom'