Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
u koprivnici

Dodijeljene nagrade Zlatni vol za najvolontere

Foto: Grad Koprivnica
Nagrade su podijeljene u četiri kategorije, a pravo predlaganja volontera imaju udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini

Koprivnički Dom mladih bio je domaćin brojnim volonterima i onima koji podržavaju njihov rad na godišnjoj dodjeli nagrada Zlatni vol. Volonterski centar Koprivnica organizirao je ovu manifestaciju uz podršku Udruge Kopriva i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice. Nagrade i priznanja dodijeljena su istaknutim volonterima čiji su rad prepoznale udruge s područja Grada Koprivnice, a o pobjednicima je odlučivao tročlani stručni žiri kojeg su činili Maja Ferlindeš, Miroslav Kanisek i Gordan Knežević. Nagrađeni su:

Zlatni vol, nagradu koja se dodjeljuje volonterima starijima od 29 godina, dobila je Katarina Križić.

Zlatni volek, nagradu koja se dodjeljuje volonterima mlađim od 29 godina dobio je Matej Koštić.

Zlatno krdo, nagradu za manifestaciju koju su proveli volonteri dobilo je Društvo Naša djeca Koprivnica.

Zlatna volonterska knjižica, priznanje za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici dobila je Ankica Pavleković.

Gradonačelnica Antonija Jozić s volonterima iz udruge Udruga za sport i rekreaciju 'Grbavica' Neumorni volonteri sami obnavljaju dom

Skulpturama Dragutina Ciglara i nagradama sponzora nagrađeni su najvolonteri, dok su svi ostali nominirani primili priznanja. Nastup učenika Umjetničke škole Fortunat Pintarić upotpunio je ovu svečanu manifestaciju.

Svoje zadovoljstvo što su odabrali biti volonteri, baviti se društveno korisnim radom, a pri tome uložili svoje vrijeme, znanje i vještinu u daljnje projekte, iskazali su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž.

Pravo predlaganja volontera imaju udruge, institucije i tvrtke s područja grada Koprivnice koje su organizirale volontiranje u protekloj godini uz napomenu da volonter ne mora biti član udruge koja ga predlaže.

Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja Koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja 'Najteže nam padaju potrage za nestalima, a posebno djecom'