Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Udruga za sport i rekreaciju 'Grbavica'

Neumorni volonteri sami obnavljaju dom

Gradonačelnica Antonija Jozić s volonterima iz udruge
Foto: Domagoj Katić
Gradonačelnica Antonija Jozić s volonterima iz udruge

Prepoznatljivost, marljivost i proaktivno djelovanje kroz volonterski rad pleterničke udruge za sport i rekreaciju “Grbavica” traje gotovo dva desetljeća. Da su uvijek inovativni i aktivni u zajednici, potvrđuje nova hvalevrijedna akcija koju provode uz podršku Grada Pleternice.

Završna konferencija projekta Poduzetnički inkubator Puljašić: Gospodarstvo je jedini izlaz

– Grad nam je uvijek odličan partner. Bilo da su to male aktivnosti vezane uz organizacije naših događanja, pomoći pri pisanju i provedbi projekata ili veći građevinski zahvati poput ovoga, na Grad uvijek možemo računati. Odlučili smo volonterskim radom urediti svoje prostorije, a Grad nam je za tu svrhu odobrio materijal. Radovi napreduju i bolje nego što smo planirali tako da će naših 90-ak članova, ali i svi zainteresirani dobiti na raspolaganje potpuno funkcionalan prostor – kaže Renato Brankovan, predsjednik udruge “Grbavica”.

Članovi udruge sve vrijeme njezina postojanja ostali su vrlo aktivni.

Vlastitim radom i sredstvima, ali i sredstvima iz drugih izvora te uz potporu Grada uspjeli su izgraditi dom, urediti nekoliko sportskih terena i u objekt dovesti struju,

Ističu kako su potrebe velike, a upravo iz tog razloga su se odlučili na dovršetak prostora.

Udruga aktivno djeluje, organizira aktivnosti i zajedništvom povezuje zajednicu. Novouređene prostorije koristit će za organizaciju aktivnosti, odrađivanje volonterskih akcija i sportsku rekreaciju. Uz ostale svoje aktivnosti, organizatori su i memorijalnog malonogometnog turnira za poginulog hrvatskog branitelja Predraga Marketanovića.

državna matura projekt Završena energetska obnova škole u Trenkovu