Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Velika Gorica – Kušanec

Magistralni cjevovod za bolju opskrbu vodom

Velika Gorica cjevovod
Foto: Gorica.hr
Magistralni cjevovod je namijenjen za bolju opskrbu vodom za područje prema Vukomeričkim Goricama

U fazi završetka izgradnje je magistralni cjevovod Velika Gorica – Kušanec u sklopu druge dionice istog objekta koji je u I fazi izgrađen u 2013. g., od Veterinarske stanice do spoja sa izgrađenim vodoopskrbnim cjevovodom za radnu zonu Vukovinsko polje, priopćili su iz Grada Velike Gorice.

U drugoj fazi magistralni cjevovod izgrađen je od spoja sa cjevovod za radnu zonu Vukovinsko polje do skretanja za Okuje na državnoj cesti D31. Magistralni cjevovod je namijenjen za bolju opskrbu vodom za područje prema Vukomeričkim Goricima ( Kravarsko, Pokupsko ). Ukupna dužina cjevovoda je 3.594,91 m (3,6 km), a ugovorena vrijednost radova 3,5 milijuna kuna.

Radove je obišao gradonačelnik Dražen Barišić na izgradnji magistralnog cjevovoda ali i na izgradnji Industrijske ceste u Štukima, kao i asfaltiranu ulicu Matije Gupca.

– Sada smo ovu ulicu uredili privremeno kako bi stanari mogli nesmetano prometovati, a i dalje rješavamo imovinsko pravne odnose o čijem ishodu ovisi početak potpune rekonstrukcije ulice koja će imati i nogostup i biciklističku stazu – rekao je prilikom obilaska gradonačelnik. Završetak asfaltiranja Industrijske ulice u Štukima očekuje se do konca mjeseca.