Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Održan Cvjetni korzo za Majčin dan

Mališani u šarenim kostimima raznježili Samoborce

Foto: Samobor
Tradicija održavanja Cvjetnog korza seže u daleku 1956. godinu, kada je manifestacija prvi put održana, a ovo lijepo događanje Folklorni ansambl  Mladost obnovio je 2015

Cvijeće, ono koje se kreće i pleše, ponovno se vratilo u Samobor. Nakon dvije godine stanke zbog pandemije u nedjelju je Majčin dan ponovno obilježen tradicionalnom manifestacijom “Cvjetni korzo”. Tako je glavni samoborski Trg kralja Tomislava nakratko postao vesela i šarena cvjetna livada.

Čak 648 oduševljenih samoborskih mališana odjevenih u šarene, kreativne kostime različitih cvjetova, pčelica, bubamara i drugih vjesnika proljeća sinkronizirano je otplesalo i otpjevalo nekoliko svima poznatih dječjih pjesmica. Pratili su ih članovi Folklornog ansambla Mladost, koji je ujedno i organizator i obnovitelj tradicije Cvjetnog korza u Samoboru. Manifestaciju je otvorila gradonačelnica Petra Škrobot, koja je svim majkama čestitala Majčin dan.

Samoborsku djecu, koja su majkama na najljepši način čestitala njihov dan, okupljeni su nagradili gromoglasnim pljeskom, kojim su svoju podršku iskazali i roditelji, sestre i braća, bake i djedovi..

Tradicija održavanja Cvjetnog korza seže u daleku 1956. godinu, kada je manifestacija prvi put održana, a ovo lijepo događanje Folklorni ansambl  Mladost obnovio je 2015. Taj ansambl djeluje u Samoboru neprekidno od 1972. godine, a kroz njega je prošlo nekoliko stotina plesača, pjevača i svirača i svih tih godina imao je niz zapaženih nastupa u zemlji i inozemstvu.

Ansambl radi s djecom od najranije dobi, od vrtićke igraonice. Na probama se usađuju osnovne kulturne vrijednosti, ali i znanja.