Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
veliki planovi

Marić i Dukić najavili potpisivanje sporazuma za projekt 'Vrata Zadra'

Marić i Dukić najavili potpisivanje sporazuma za projekt 'Vrata Zadra'
Foto: Grad Zadar
Gradu Zadru dodijeljena je nekretnina u svrhu osnivanja stalnog postava Muzejske zbirke bivšeg fašističkog talijanskog koncentracijskog logora na Molatu

Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, potpisali su Ugovor o dodjeli na uporabu Gradu Zadru, kojim je Ministarstvo državne imovine dodjelilo nekretninu Gradu Zadru, u svrhu osnivanja stalnog postava Muzejske zbirke bivšeg fašističkog talijanskog koncentracijskog logora na otoku Molatu. 

Gradonačelnik Dukić pohvalio je suradnju između Ministrastva imovine i Grada Zadra istaknuvši kako je navedena nekretnina bila neophodna kako bi se do kraja mogao realizirati projekt stalnog postava Muzejske zbirke bivšeg fašističkog talijanskog koncentracijskog logora na otoku Molatu. 

- Sa Gradom Zadrom imamo velike planove, pripremamo potpisati sporazum o projektu 'Vrata Zadra' koji će potpuno izmijeniti sliku grada, nabolje. Taj projekt ici će na Gradsko vijeće pa na Vladu, radi se o površinama gdje su suvlasnici Grad Zadar i RH - najavio je ministar Marić, dok je gradonačelnik Dukić potvrdio da se u projektu 'Vrata Zadra' pokušava 'revitalizirati idejni projekt Nikole Bašića'.

- Svi se bojimo da ne narušimo odnos između Poluotoka i ostalog dijela grada. Želimo stvoriti poveznicu, da prostor ima svrhu kako za javne, tako i za komercijalne sadržaje - rekao je gradonačelnik Dukić, izvijestili su iz Grada Zadra.

Branko Dukić Kolegij gradonačelnika Rekonstrukcija Providurove palače, raspisivanje natječaja za 75 pomoćnika u nastavi …