Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 291 pregleda
Lokalni izbori

Marija Bekavac kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Vinkovaca

Marija Bekavac
Foto: Branimir Bradarić
Kao neke od mjera istaknula je rodiljske naknade od po 3.000 kuna za svako novorođeno dijete, smanjenje cijene vrtića pri čemu će sva djeca u osnovnim školama imati besplatne udžbenike

Vinkovačka liječnica Marija Bekavac predstavila je jučer svoju kandidaturu za mjesto gradonačelnice Grada Vinkovaca ispred SDP-a. Govoreći na konferenciji za novinare Bekavac je rekla da ukoliko na skorašnjim lokalnim izborima građani ne izglasaju promjene u Vinkovcima da će mladi Vinkovčani nastaviti graditi budućnost Beča, Dublina i ostalih europskih gradova.

- U zadnje dvije godine u potrazi za poslom iselilo se oko 4.000 naših sugrađana. Vinkovci su grad stanovnika bez vjere u budućnost, grad zatvorenih trgovina i lokala, uništenih poduzeća, ograđenih i nikad završenih gradilišta - rekla je Bekavac.

Smatra da sa svojim suradnicima i mjerama koje planira uvesti vjeruje da može zaustaviti trend iseljavanja. Kao neke od mjera istaknula je rodiljske naknade od po 3.000 kuna za svako novorođeno dijete, smanjenje cijene vrtića pri čemu će sva djeca u osnovnim školama imati besplatne udžbenike. Za sve građane s navršenih 65 godina uvest će besplatan gradski prijevoz. Planira posebnu pozornost posvetiti  gospodarstvu i, kako je rekla, krenuti u bespoštednu borbu za svako radno mjesto.

- Predvidjeli smo mnogobrojne olakšice za obrtnike i male poduzetnike. Obećavam da će svi građani imati jednaku šansu za posao bez obzira na stranačku pripadnost ili zato što netko ima „moćnog“ rođaka. Većini građana nije važna stranka već im je važan boljitak vlastitog života. Ako ste htjeli promjenu na zadnjim izborima, nisam sigurna da ste ju dobili, zato je vaša dužnost kao građana da se vaš glas čuje, bilo glasanjem ili protestom ali nikako šutnjom. Prava promjena nije u tome jesmo li glasali za jedne ili druge nego koje ideje su dobre i kojima ćemo ostvariti napredak - rekla je Bekavac.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Davor Benić rekao je da Vinkovci ponovno moraju postati grad obrtnika i kulture koja se mora pretvoriti u način života. 

- Učinit ćemo sve da se na sam spomen Vinkovaca zna da je to najstarije europsko naselje, grad gdje je napravljen Orion, grad koji je dao dva rimska cara. Jedna od najvažnijih mjera koju ćemo poduzeti jeste da ćemo inicirati izgradnju Arheološkog muzeja kao važnog kulturno-gospodarskog projekta. Svjesni smo kako će nam u financijski devastiranom gradu osiguranje novca za projekte biti iznimno teško, te će nam svakako prvi potezi biti financijska konsolidacija gradskih tvrtki i preraspodjela proračunskih sredstava - rekao je Benić.