Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
USPJEH NA DRŽAVNOM PRVENSTVU

Mažoretkinjama dvije srebrne medalje

Foto: Grad Zaprešić
Uspješno su predstavile svoj Zaprešić u Novigradu

Zaprešićke mažoretkinje ostvarile su odlične rezultate na Državnom prvenstvu mažoretkinja u organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova. Juniorke su osvojile drugo mjesto u kategoriji štap tradicionalni stil – velika formacija, a juniorska mini formacija osvojila je drugo mjesto u kategoriji štap – tradicionalni stil. Predstavile su Grad Zaprešić i na svečanom prijmu kod gradonačelnika, sudjelovale na defileu kroz grad Novigrad i otplesale nekoliko koreografija na samome trgu.

Grad Zaprešić ulaže u djecu i mlade te potiču djecu na kreativno provođenje slobodnog vremena Velik interes za ljetne radionice, talent i kreativnost pokazalo 60 djece

Osmo državno prvenstvo mažoretkinja organiziralo je Hrvatsko udruženje mažoret timova u istarskom gradu Novigradu – Cittanovi. Organizacija je bila dogovorena u suradnji s Gradom, tamošnjom Turističkom zajednicom i gradskom sportskom dvoranom. Okupilo se oko 350 mažoretkinja iz 18 klubova, gotovo svih koje su učlanjene u udruženje.

Organizatori su bili zadovoljni odazivom koji je, kako su naglasili, bio iznad njihovih očekivanja. Mažoret timovi su izveli čak 126 koreografija sa štapom odnosno pomponom u tri uzrasne skupine – kadetkinje, juniorke i seniorke, u kategorijama solo, duo-trio, mini formacija, velika formacija, mix i flag. U povjerenstvu koje je ocjenjivalo njihove nastupe bilo je deset sudaca. Na kraju natjecanja podijeljeno je više od 550 medalja, četrdesetak pehara i plakete.