Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Grad Zaprešić ulaže u djecu i mlade te potiču djecu na kreativno provođenje slobodnog vremena

Velik interes za ljetne radionice, talent i kreativnost pokazalo 60 djece

Foto: Grad Zaprešić
Ljetna škola održavala se u prekrasnim Novim dvorima na raznim lokacijama na otvorenom unutar kompleksa te u Vršilnici

– Bilo je odlično! Djeca su bila sretna, to je najvažnije, a onda i roditelji i mi koji smo organizirali i vodili radionice. Djeci je nedostajalo druženje u vrijeme korone kad su okupljanja bila ograničena ili se nisu ni održavala. Veselila su se radionicama i druženju na otvorenom s vršnjacima u igri i zabavi. Rekli su da bi bilo dobro da radionice traju dulje od pet dana – kaže Vedran Iskra, koordinator Ljetne škole "Zaprešić djeci" nakon cjelotjednih radionica.

ZAHVALNICA OBRTNIČKE KOMORE ZAGREBA GRADU ZAPREŠIĆU Čeka se Gospodarski sajam u listopadu

Najavljuju nove aktivnosti

Djeca i voditelji uvježbali su i nastupe na završnoj priredbi.

– Svaka od radionica pripremila je svoj nastup. Dramska je pripremila predstavu, glazbena izvedbu spleta pjesama, filmska je pripremila zanimljiv film, a likovna izložbu – dodaje. Zadovoljan je odazivom djece, a neke su roditelje, nažalost, morali i odbiti jer je broj mjesta na radionicama bio ograničen zbog epidemioloških mjera i potrebnog materijala.

Na radionicama je tako sudjelovalo šezdesetak djece u dobi od devet do 14 godina. Ljetna škola "Zaprešić djeci" održavala se u prekrasnim Novim dvorima na raznim lokacijama na otvorenom unutar kompleksa te u Vršilnici. Djeca i mladi imali su prilike sudjelovati u četiri različite besplatne radionice – glazbenoj, filmskoj, dramskoj i likovnoj. Kreativnost i talent razvijali su snimajući i montirajući filmove, učeći glazbene tehnike, slikajući i plešući. S njima su radili iskusni voditelji.

Posjet apostolskog nuncija Zaprešiću Apostolski nuncij monsinjor Giorgio Lingua u posjetu Zaprešiću “Bez obzira na vjerske i političke različitosti, najvažnije je zajedništvo i prijateljsko ozračje”

– Grad Zaprešić kontinuirano ulaže u djecu i mlade te potiče djecu na kreativno provođenje slobodnog vremena, a u pripremi je novi sajam izvanškolskih aktivnosti na kojem ćemo uoči nove školske godine prezentirati brojne aktivnosti za djecu i mlade koje se nude u Zaprešiću – kažu u Gradu Zaprešiću.

Radionice Centra za mladež

I Centar za mladež Zaprešić organizira radionice za djecu osnovnoškolske dobi, a pripremljene su razne teme, od putovanja kroz povijest, igranja društvenih igara i učenja njemačkog i engleskog do sportskih i kreativnih radionica, poput izrade narukvica prijateljska i crtanja. Radionice su počele 28. lipnja i traju do kraja srpnja. MO Ivanec je organizirao Kreativno ljeto u Ivancu, a ljetnu radionicu održao je i Foto kino video klub Zaprešić.