Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
više od 20 različitih primjeraka strojeva za zbrajanje

Međunarodna izložba 'Računski strojevi' privukla brojne posjetitelje

Izložba Računski strojevi
1/15
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Također, na izložbi se mogu pronaći i stari kalkulatori, primjeri registar kasa iz 19. stoljeća iz SAD-a, ali i noviji strojevi za računanje iz sredine prošlog stoljeća kada se pojavilo prvo ispisivanje na traku

U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci otvorena je Međunarodna izložba Računski strojevi koju je postavila Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji s partnerima, Tehničkim muzejom Slovenije i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka Postaju prvo dječje kazalište posvećeno radu s djecom s poteškoćama

Na izložbi je postavljeno oko dvadesetak različitih primjeraka strojeva za zbrajanje iz različitih vremenskih razdoblja uz zanimljivu povijesnu priču za svakog od njih.

Također, na izložbi se mogu pronaći i stari kalkulatori, primjeri registar kasa iz 19. stoljeća iz SAD-a, ali i noviji strojevi za računanje iz sredine prošlog stoljeća kada se pojavilo prvo ispisivanje na traku.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Izložba će trajati do 24. veljače, a svi zainteresirani izložbu mogu pogledati ponedjeljkom od 9 do 16 sati, od utorka do subote od 9 do 20 sati ili nedjeljom od 16 do 20 sati.

Cijena ulaznice u Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja iznosi 20 kuna za odrasle i 15 kuna za djecu i mlade od 7 do 18 godina, studente uz predočenje iskaznice te umirovljenike. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan kao i za članove strukovnih udruga.

Ambulanta Rijeka Studentski kampus od ožujka dobiva ambulantu