Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
Rijeka

Studentski kampus od ožujka dobiva ambulantu

Ambulanta
Foto: Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
Osim studentima i nastavnicima, ambulanta će služiti i građanima Rijeke čime se ostvaruje ideja otvaranja kampusa "kao gradske četvrti"

U Sveučilišnom kampusu u Rijeci u ožujku bi trebala početi raditi ambulanta opće prakse u prostoru koje je Sveučilište u Rijeci besplatno ustupilo na korištenje Domu zdravlja Primorsko-goranske županije, a primarno će služiti studentima i gostujućim nastavnicima u kampusu.

Autotrolej Rijeka Riječki Autotrolej Nema vozača, pa gradski prevoznik smanjuje broj autobusa

Riječ je o ambulanti od 113,5 četvornih metara s ulaznim dijelom, čekaonicom, liječničkom sobom i sobom za medicinsku sestru te sanitarnim čvorom. Ambulanta u paviljonu 1 kampusa pristupačna je osobama s invaliditetom, a može joj izravno pristupiti i vozilo hitne pomoći.

- Važno je omogućiti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu svim studentima. Otvaranjem ambulante to će se olakšati studentima koji nemaju prebivalište u Rijeci i kojih je više od polovica na riječkom Sveučilištu. To je i iskorak u specijalizaciji te suradnji Sveučilišta s Domom zdravlja - ustvrdila je rektorica Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija.

Ambulanta će početi s radom u ožujku čim dobije suglasnost Ministarstva zdravstva, priopćili su sa Sveučilišta u Rijeci. Osim studentima i nastavnicima, ambulanta će služiti i građanima Rijeke čime se ostvaruje ideja otvaranja kampusa "kao gradske četvrti".

slovenska književnost i kultura Riječki fakultet otvorio Lektorat za slovenski jezik Marišćina Rijeka Kvaliteta zraka na Marišćini druge kategorije