Izbornik
Naslovnica Gradovi
Širenje karlovačkog Doma za stare i nemoćne

Ministar najavio djelomičnu obnovu devastirane vojarne Luščić

Goran Marić u Karlovcu
1/5
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Bivša vojna ambulanta bit će iseljena i ostvarit će se dugogodišnji plan Doma za stare i nemoćne, koji je odmah u blizini, da na tu lokaciju prošire kapacitete

To što je ministar državne imovine Goran Marić došao u Karlovac s rješenjem o poklanjanju bivše vojne ambulante za potrebe širenje karlovačkog Doma za stare i nemoćne Sv. Antun, te što je donio i potvrdu kojom Gradu Karlovcu daje na čuvanje vojarnu Luščić, karlovački je župan Ivan Vučić, te gradonačelnik Damir Jelić, nazvao povijesnim događajem.

Kako su obojica rekli, nikada se do sada nije dogodilo da netko iz države, zadužen za državnu imovinu, dođe na teren i uvjeri se u stanje državne imovine, te da, uz to, i riješi problem koji postoji godinama.

- Bivša vojna ambulanta bit će iseljena i ostvarit će se dugogodišnji plan Doma za stare i nemoćne, koji je odmah u blizini, da na tu lokaciju prošire kapacitete. Zgrada će biti uređena i za prihvat osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti kojih je, nažalost, u našoj županiji sve više, a nemamo adekvatnih smještajnih kapaciteta za takve korisnike - kazao je župan Ivan Vučić.

Nakon gotovo desetljeća čekanja, i bivša vojarna Luščić velika čak 173.000 četvorna metra, bit će otvorena javnosti, barem u jednom dijelu.

- Jedna petina površine uskoro postaje gradilište gdje ćemo, uz pomoć volontera, urediti dva sportska igrališta, jedno dječje i jedno igralište za trening snage. Stolno teniski klub i Hokejaški klub, odnosno inline hokej prvi ulaze u prostor uz pomoć karlovačkog Športskog saveza. Za ostatak vojarne imamo viziju, pregovaramo s privatnim kapitalom, rješavamo urbanistički plan i za godinu, dvije imat ćemo jasnu priču - kazao je D. Jelić. Želimir Feitl iz Karlovačke športske zajednice kazao je kako će donatori i volonteri urediti dvije zgrade u kompleksu i igrališta za potrebe karlovačkih sportaša, te ograditi ostatak prostora.