Izbornik
Naslovnica Gradovi Čazma
Napreduje obnova zgrade u Čazmi

Ministarstvo branitelja pomoći će u skladu s mogućnostima

Foto: Čazma
Bivša zgrada Teritorijalne obrane još se uvijek obnavlja i u njoj će svoje mjesto naći u prvom redu branitelji, ali i neke druge udruge

Sportsko natjecanje Zajednice udruga i članova Hvidre Bjelovarsko-bilogorske županije XXVI. ŠNIDOR u Čazmi bio je prilika da se pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Dinko Tandara upozna s radovima na zgradi u kojoj će braniteljske udruge s područja Čazme imati svoje prostorije.

Bivša zgrada Teritorijalne obrane još se uvijek obnavlja i u njoj će svoje mjesto naći u prvom redu branitelji, ali i neke druge udruge.

 – Vanjštinu zgrade smo obnovili, a u tijeku je unutarnje uređenje. Izvođač radova uveden je u posao i očekujem da će se Ministarstvo branitelja jednim dijelom uključiti u ovaj završni dio, prije svega uređenja i same postave spomen-sobe koju ćemo opremiti. Tu smo da razgovaramo i vjerujem da će nas Ministarstvo u tome podržati – rekao je gradonačelnik Čazme  Dinko Pirak.

I Ministarstvo branitelja je zbog pandemije koronavirusa zadnje dvije godine ostalo bez dijela sredstava koja su usmjerena za druge potrebe, kazao je Tandara i dodao kako zna da je zahtjev za pomoć upućen u Ministarstvo te da će se zauzeti da Ministarstvo pomogne koliko će biti u mogućnosti.

– Nama je u interesu da se naši branitelji ne razilaze, da imaju svoj prostor, spomen-sobu te da se mogu normalno družiti i funkcionirati, a ne da se sastaju po kafićima i restoranima. Vjerujem da neće izostati pomoć i siguran sam da ćemo pomoći u jednom dijelu – rekao je Tandara.