Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 489 pregleda
Lokalni izbori

Mirna Krajina-Andričević kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Vinkovaca

Mirna Krajina-Andričević kandidatkinja HNS-a za gradonačelnicu Vinkovaca
Foto: Branimir Bradarić
Vinkovcima je potreban zaokret za što smo uvjereni da još uvijek ima prostora usprkos alarmantnoj situaciji, istaknula je Mirna Krajina - Andričević

Predsjednica vinkovačke podružnice HNS-a Mirna Krajina – Andričević istaknula je danas svoju kandidaturu za gradonačelnicu Vinkovaca na predstojećim lokalnim izborima.

- Imam podršku svojih suradnika i HNS-a. Smatram da gradonačelnik mora zastupati interese svih građana jednako. Stoga, zagovaramo osnivanje nadstranačke političke platforme koju smo nazvali 'Vinkovci bez privilegija, za grad kakav želimo biti - rekla je Krajina Andričević.

Pojasnila je i kako je smisao platforme okupiti sve građane koji žele podržati promjenu koncepta privilegiranog upravljanja gradom, slijedivši ideje koje će ići na dobrobit svih građana jednako.

- Vinkovcima je potreban zaokret za što smo uvjereni da još uvijek ima prostora usprkos alarmantnoj situaciji. Mišljenja smo da upravljanje gradom podrazumijeva ispunjavanje četiri uvjeta: učinkovita gradska uprava kao servis svih građana i gospodarstvenika jednako, racionalno i transparentno upravljanje gradskim financijama i gradskom imovinom, jasna razvojna strategija komunalne infrastrukture i pripadajućih objekata koja podrazumijeva kako će grad izgledati za pet, deset ili dvadeset godina i kao konačni cilj nabrojanoga poboljšanje uvjeta života za sve Vinkovčane neovisno o stranačkoj pripadnosti ili životnoj dobi - rekla je Krajina Andričević.

Prema njenim riječima Vinkovcima se unazad desetak godina upravlja stihijski bez jasno vidljive strategije što pripisuje umoru vladajućih garnitura te posljedično nedostatku volje, želje i interesa.

- Rezultat svega su stranačka uhljebljivanja, bujanje gradske uprave s rastom broja zaposlenih od tridesetak na preko stotinu. Nažalost, to nije rezultiralo boljom uslugom građanima nego ogromnim financijskim opterećenjem grada i jednim od najnetransparentnijih gradskih proračuna u RH. Kada u gradu ostane malo novca iz izvornih sredstava, tada sve staje, a to osjete i roditelji školske djece koji mogu samo sanjati o besplatnim udžbenicima ili besplatnim izvanškolskim sportskim aktivnostima. Mališani od kojih manje od 30 posto u županiji pohađa predškolski odgoj čime smo među četiri najgore županije, s devastiranim vrtićkim objektima, a koji su davno mogli biti riješeni europskim novcima - zaključila je Krajina Andričević.