Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
DAN RUŽIČASTIH MAJICA

Mladi poručili – dosta je nasilja!

Foto: novosti.hr
Grad Vinkovci i OŠ Ivana Gorana Kovačića organizirali su akciju

Na Dan ružičastih majica, kojim se poručuje “Stop nasilju”, Grad Vinkovci i OŠ Ivana Gorana Kovačića organizirali su akciju u sklopu koje je ružičasta boja zavladala gradskim parkom. Tom akcijom učenici su željeli poručiti kako je dosta nasilja kao i da su djeca i mladi temelj naše budućnosti, ali ujedno i najranjiviji dio društva.

Potpisan ugovor s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinkovci pokreću sustav javnih bicikala – stanice kod kolodvora, bazena i u centru

Mladi su poručili kako je stoga važno podizati svijest o ovom sveprisutnom problemu kao i o posljedicama koje nemili događaji iz djetinjstva mogu ostaviti na kasniji razvoj mlade osobe. Ravnatelj škole Mario Lovrić kazao je kako se nastavnici, učitelji, stručna služba i čitav kolektiv škole trude videoprezentacijama, plakatima i kratkim filmovima educirati sve učenike o štetnim posljedicama vršnjačkog nasilja, kako ove najmlađe od 1. do 4. razreda, tako i ove starije od 5. do 8. razreda. Kazao je i kako je kvalitetnim programima, informacijama i prevencijom nasilje moguće suzbiti.

– Ne samo danas, stalno bi trebali isticati da je vršnjačko nasilje opasno i da ono ostavlja trag za cijeli život. Na tome bi trebali svi raditi, na prevenciji i na razgovoru, kroz škole i vrtiće jer nema te riječi koja će biti višak ako je uspjela spriječiti barem jedan čin nasilja, jedan traumatičan dan ili jedno traumatično iskustvo. Kao što smo se suočili s ovom pandemijom, ali i mnogim drugim nedaćama u Vinkovcima, tako moramo i s ovom i u budućem vremenu više isticati prevenciju nasilja kako bismo živjeli u jednom ljepšem okruženju i provodili djetinjstvo onako kako treba – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.