Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Studentski grad

Mladi Vinkovčani imat će mogućnost studiranja u svom rodnom gradu

Foto: Grad Vinkovci
U samo godinu dana Vinkovci su dobili gotovo 90 studenata koji će imati priliku diplomirati na zagrebačkom i osječkom sveučilištu, a živjeti u rodnom gradu

Prema interesu za upise za smjerove koje vinkovački studiji nude, a u konačnici i po broju upisanih studenata, Vinkovci postaju studentski grad.

Nakon što je prošle akademske godine u Vinkovcima zaživio preddiplomski stručni studij drvne tehnologije Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije zagrebačkog Sveučilišta, na kojem će ove godine upisati i drugu generaciju studenata, Grad Vinkovci zajedno s Vukovarsko-srijemskom županijom ugovorio je suradnju i s Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek te će u ovoj akademskoj godini službeno u Vinkovcima započeti i dislocirani preddiplomski stručni studij računarstva.

– U samo godinu dana Vinkovci su dobili gotovo 90 studenata koji će imati priliku diplomirati na zagrebačkim i osječkim sveučilištima, a planirati karijeru, život i obitelj u svom gradu. Cilj nam je da studenti upravo u Vinkovcima imaju dostupnost onih visokih škola i fakulteta koje oni danas traže, ali i nakon kojih će biti traženi na tržištu rada te svojim znanjem doprinijeti razvoju gospodarstva na našem području. Nakon drvne tehnologije i računarstva možemo očekivati još neke smjerove koje ćemo ovdje pokušati organizirati. No i to će se mijenjati, nekoliko generacija jedan studij pa onda drugi jer ne smijemo raditi ni inflaciju određenih kadrova – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodao je kako je cilj dovođenjem ovih visokoškolskih ustanova u Vinkovce zatvoriti određen krug od kojeg bi svi trebali imati koristi. Naime, mladi  ljudi imat će mogućnost studiranja u svom gradu, poslodavci po završetku njihova školovanja dobivaju stručne i osposobljene kadrove, a na temelju svega toga gospodarstvo će napredovati kroz razvoj novih tehnologija i novih djelatnosti što će dovesti do otvaranja novih radnih mjesta i zapošljavanja.