Izbornik
Naslovnica Gradovi Bjelovar
Radovi u Bjelovaru napreduju punom snagom, pa gradonačelnik Dario Hrebak kaže:

’Moramo malo usporiti da proračun može pratiti radove’

Foto: Bjelovar
Rekonstrukcija 462 metra Ivanovčanske ulice stajala je 2,4 milijuna kuna

Još jedna u nizu bjelovarskih ulica koje su prošle rekonstrukciju  službeno je uređena, a riječ je Ivanovčanskoj ulici dugoj 462 metra. Njezina potpuna rekonstrukcija stajala je 2,4 milijuna kuna, a radovi su obuhvatili asfaltiranje kolnika, izgradnju pješačko-biciklističke staze s obje strane ulice, izgradnju parkirališta, uređenje zelenog pojasa.

Iznos je pokrio samo nadzemne radove, dok se podzemni radovi na obnovi kanalizacijske mreže financiraju iz jednog od najvećih gradskih projekata – aglomeracije.

Građani radili probleme

– Polako završavamo priču s ulicama koje su praktički mjesecima bile u intenzivnim radovima. Upravo sam obišao i Trojstvenu ulicu, koja je također dobila novo ruho. Tamo su investitor bile Hrvatske ceste, no s obzirom na sve što se tamo događalo, išao sam pogledati kako izgleda i funkcionira. U Ivanovčanskoj ulici bilo je jako puno problema. Nažalost, ni sada nisu svi stanari sasvim zadovoljni, no to je u životu tako. Mi jednostavno moramo složiti cijelu priču na temelju infrastrukture. Ovdje smo najviše poteškoća imali s priključivanjem na vodovod. Nisam dopustio asfaltiranje sve dok kompletna infrastruktura nije bila zamijenjena. Radovi su pokrili 462 metra dužine, u vrijednosti većoj od dva milijuna kuna. Gradske ulice itekako su zahtjevne za rekonstruiranje. Grad Bjelovar inzistira na zamjeni kompletne infrastrukture koja je pod zemljom, dakle ne vidi se, a košta jako puno. Drago mi je da u Ivanovčanskoj ulici možemo vidjeti i poduzetničke inicijative, poput gradnje novih stanova. Ovdje imamo još jedan mali problem vezan za telekomunikacijsku infrastrukturu, ali nažalost, ne možemo na utjecati na sve – poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

U Ivanovčanskoj ulici nekolicina stanara dugo se nije spajala na gradski vodovod, zbog čega se nije moglo krenuti u završne 
radove. Zbog toga su se radovi poprilično oduljili, izazivajući nezadovoljstvo stanara, ali i ostalih građana.

Radovi se nastavljaju i u 2022.

Gradonačelnik poručuje kako  radovi na brojnim ulicama neće stati ni tijekom 2022. godine iako 
priznaje da je Grad Bjelovar ipak možda uzeo preveliki zalogaj. Morat će, zaključio je, malo usporiti kako bi proračun mogao 
ispratiti radove.

– Teško da smo gradski proračun više od ovoga mogli upogoniti. Aglomeracija je dala svoj danak i u Bjelovaru se nije nikada asfaltiralo kao protekle godine. Moramo malo usporiti, jer proračun to neće moći podnijeti. Obnovljeno je stvarno puno ulica, u što je uloženo na desetke milijuna kuna. Aglomeracija stoji 260 milijuna kuna, a Grad Bjelovar je za praćenje radova morao osigurati oko četiri posto. Slijedi asfaltiranje Gudovca, negdje početkom proljeća. U svakom slučaju, svima će nam trebati još strpljenja, no kada sve bude završeno, vjerujem da će građani biti sretni i zadovoljni – dodaje Hrebak.