Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Prema idejnom rješenju Kutinčanke Ines Mravunac Sužnjević

Most preko Kutinice uskoro se otvara

1/2
Foto: Kutina
- Inspiraciju sam vukla iz nekih elemenata moslavačke flore, trske, rogoza i tih vertikala. Naposljetku su te vertikale dobile i svjetlosnu funkciju tako da je cijeli most zamišljen poput svjetlosne skulpture u prostoru – rekla je Ines Mravunac Sužnjević

Radovi na mostu preko Kutinice, koji spaja Trg dr. Franje Tuđmana s istočnim dijelom Kutine, bliže se kraju.

– Most je sastavni dio detaljnog plana uređenja Trga dr. Franje Tuđmana te za dva tjedna očekujemo i tehnički pregled. Vrijednost investicije je 5,5 miljuna kuna, a idejno rješenje mosta napravljeno je prema prijedlogu Ines Mravunac Sužnjević, naše Kutinčanke koja je profesorica na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

– Most je u završnoj fazi, rade se određene pripreme za tehnički pregled, prošli tjedan izvršena su mjerenja i probno opterećenje 
mosta. Pokazalo se da je statički sve korektno i uredno. U ovom trenu izvode se radovi postavljanja videonadzora. Nadamo se da ćemo krajem mjeseca imati i otvorenje mosta – dodao je pročelnik Eduard Gelešić.

– Most govori sam za sebe. Sama lokacija je bila zanimljiva jer je most smješten na samom  gradskom trgu, odnosno čini  njegov urbani okvir i to je bilo naše polazište. Također, riječ je o mostu koji ima i cestovnu i pješačko-biciklističku funkciju tako da je njegova proporcija nešto bliža trgu i odatle sam krenula. Inspiraciju sam vukla iz nekih elemenata moslavačke flore, trske, rogoza i tih vertikala koje su postale vrlo apstrahirane u ovim vertikalama koje su postale i ograda. Naposljetku su te vertikale dobile i svjetlosnu funkciju tako da je cijeli most zamišljen poput svjetlosne skulpture u prostoru i nadam se da će doprinijeti identitetu grada Kutine i dati dodatnu vrijednost slici  grada – rekla je Ines Mravunac Sužnjević.