Izbornik
Naslovnica Gradovi Samobor
Umjetnički rad kolektiva Graffiti na gradele

Mural kao vizualni podsjetnik na certifikat "Grad za mlade"

storyeditor/2024-07-06/IMG_20240703_144754.jpg
Foto: Grad Samobor UKRASILI PROČELJE Umjetničko djelo osvanulo je na zgradi Centra za mlade Bunker

Nakon što je Samobor nedavno primio prestižni certifikat "Grad za mlade" sada je dobio i mural, oslikan na zidu zgrade Centra za mlade Bunker. Za izradu murala zaslužni su umjetnici iz kolektiva Graffiti na gradele. Mural uljepšava zid Centra za mlade te je vizualni podsjetnik na certifikat "Grad za mlade" dodijeljen Samoboru.

Dobivanjem certifikata za mlade Samobor se još jednom pozicionirao kao grad koji prepoznaje i cijeni svoje mlade te nastavlja stvarati okruženje u kojem mogu rasti, razvijati se i doprinositi društvu.

– Certifikat "Grad za mlade" potvrda je da smo prepoznali važnost i potrebu za podrškom mladima te da aktivno radimo na njihovu osnaživanju, razvoju i sudjelovanju u društvu. Osim što je priznanje, taj nas certifikat i obvezuje da nastavimo s aktivnostima za mlade kako bismo ga za tri godine, kad će se ponovno procjenjivati mjere koje se provode, obnovili. Ponosna sam što je Samobor u društvu samo devet gradova u Hrvatskoj i prvi grad u Zagrebačkoj županiji koji ima certifikat "Grad za mlade". Ulaganje u mlade i rad s njima i dalje će biti u fokusu našeg djelovanja jer to je ulaganje u sretniju i bolju budućnost – istaknula je gradonačelnica Petra Škrobot.

Za dobivanje certifikata gradovi su, podsjetimo, morali zadovoljiti najmanje 50 posto kriterija u svakom od osam tematskih područja, među kojima su participacija, zapošljavanje i stanovanje, mobilnost te rad s mladima i kultura, a ukupni postotak ovisi o broju stanovnika. Na temelju stručne procjene dokumentacije, Grad Samobor ostvario je ukupno 80,25 posto standarda kvalitete lokalne politike za mlade te zadovoljio minimalno 50 posto kriterija u svakom tematskom području, čime su ostvareni svi potrebni uvjeti za dobivanje certifikata, a uz Samobor osvojili su ga i Karlovac, Ozalj, Opatija, Rijeka i Šibenik. Certifikat je, naime, priznanje gradovima koji predano rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih. 

storyeditor/2024-07-05/MZa2.jpg U Brezju pokraj Čakovca Shaquille O'Neal na Forestlandu ispred 7000 posjetitelja željnih zabave storyeditor/2024-07-05/JaskaA1__2_.jpg DVD Petrovina i spasilački tim DVD-a Jastrebarsko održali vježbu u središtu naselja U Petrovini proslavili čak 130 godina rada vatrogasnog društva storyeditor/2024-07-04/naslovnica_4.jpg Osječko-baranjska županija i PRONI Centar proveli projekt "Mladi, kako ste?" Preporuke za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladih