Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Bolji uvjeti za prezentaciju baštine moslavačkog kraja

Muzej Moslavine u Kutini proširit će svoj izložbeni prostor

Foto: Kutina
Radovi na dodatnom muzejskom prostoru trebali bi biti gotovi za otprilike mjesec dana

U tijeku je uređenje podruma Muzeja Moslavine Kutina. Do sada su u južnom krilu muzeja uklonjene stare instalacije, izolirano je okno budućeg dizala, probila su se vrata te se krenulo s radovima u podrumu koje je obišla zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić u društvu ravnateljice Muzeja Moslavine Kutina Jasmine Uroda Kutlić i suradnika.

– Riječ je zapravo o početnim radovima uređenja ovog prostora. Kao i svi muzeji, ne samo u Hrvatskoj, tako i naš muzej muku muči s prostorom. Moram napomenuti da nam se u zadnjih 10 godina muzejska građa povećala do čak 60 posto. Ovdje se nalazi itekako relevantna arheološka, ali i kulturno-povijesna građa za koju nema dovoljno prostora kako bi bila izložena. Dovršetkom radova ovdje će se nalaziti veći dio arheološkog i kulturno-povijesnog stalnog postava te se nadam da će biti mjesta i za čuvaonicu za one predmete koje ne možemo izložiti – rekla je Jasmina Uroda Kutlić.

– Ovim radovima želi se doći do kvalitetnog prostora kako bi  Muzej proširio svoj izložbeni prostor. Muzej Moslavine je važan segment u društvu i mislim da je dugoročan cilj ovog ulaganja prezentacija naše baštine na malo moderniji i ljepši način, u novom prostoru kakav grad Kutina zaslužuje. Vrijednost ovih radova je nešto više od 200.000 kuna te su financirani iz sredstava Grada Kutine. Veseli me što je u planovima i ugradnja dizala – rekla je zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić.

Spomenuti radovi bit će dovršeni kroz mjesec dana, a nastavak radova prijavljen je na projekte Ministarstva kulture i medija.