Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
U sklopu projekta poboljšanja biciklističke infrastrukture

Na biciklističkoj stazi do Velike Mlake postavlja se javna rasvjeta

Foto: Grad Velika Gorica
Projekt se u okviru programa konkurentnosti i kohezije sufinancira s 85 posto, a ostatak osigurava Grad

Početkom ove godine gotovo 5,5 milijuna kuna odobreno je Gradu Velikoj Gorici za projekt biciklističke staze koja će spojiti Veliku Goricu i Staro Čiče, a dio tih sredstava namijenjen je i, među ostalim, osvjetljenju postojeće biciklističke staze na potezu između Velike Gorice i Velike Mlake.

Postavit će se 61 stup

Upravo je na tom potezu, dugačkom gotovo tri kilometara, ovih dana krenulo postavljanje javne rasvjete. Projektom je predviđeno postavljanje ukupno 61 rasvjetnog stupa na postojećoj biciklističkoj stazi između Velike Gorice i Velike Mlake koja je ukupne dužine 2840 metara. Podsjetimo, sve to odrađuje se u sklopu velikog projekta naziva “Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice” prijavljenog na poziv na dostavu projektnih prijedloga “Sustav biciklističkih staza na području Urbane aglomeracije Zagreb” u okviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” 

– Najvažniji dio programa svakako je izgradnja nove biciklističke staze s javnom rasvjetom dužine 3115 metara između Velike Gorice i Starog Čiča, uz jezero Vukovina i stari radar, čime se nastoji, između ostalog, riješiti problem nastajanja divljih deponija na predmetnom području. Projekt se sufinancira s 85 posto, u ukupnom iznosu od 5,417.677,52 kuna, dok će preostalih 956.000 
kuna osigurati Grad Velika Gorica – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Podrška Vlade oko projekta

Projekt je u veljači odobrilo i Ministarstvo regionalnog razvitka i fondova Europske unije, na što se Ačkar osvrnuo i na svojem Facebook profilu.

– Nastavljamo uspješnu suradnju s Vladom Republike Hrvatske i ministarstvima na projektima za građane Velike Gorice. Odobreno nam je 5,4 milijuna kuna (85 posto vrijednosti projekta) za izgradnju biciklističke staze do Starog Čiča (uz nekadašnji radar i jezero Vukovina). Projekt predviđa uređenje biciklističke staze s javnom rasvjetom u duljini 3,1 kilometar. Osim toga, bit će postavljena i javna rasvjeta na biciklističkoj stazi od Velike Gorice do Velike Mlake – napisao je Ačkar nakon sastanka s resornim ministarstvom.