Izbornik
Naslovnica Gradovi
Četiri svirke dnevno

Na bjelovarskoj sceni ponovno će živjeti rock glazba

SVAKI DAN nastupit će četiri benda. Većinom će to biti bjelovarski sastavi, a na programu je gostovanje sastava Jabadera iz Zagreba
1/2
Foto: ROCK FESTIVAL ZBRDA ZDOLA
Festival 'Zbrda-zdola' održat će se na Trgu hrvatskih branitelja, a cilj mu je privući mlade generacije i ljubitelje rocka na putovanje kroz glazbenu povijest i kulturu

U Bjelovaru su 15. i 16. rujna rezervirani za dobro poznate zvukove rocka i to u sklopu potpuno novog i drukčijeg festivala od onoga na što su se Bjelovarčani naviknuli. Naime, "Zbrda-zdola u Bjelovaru" naziv je rock festivala koji će se održati u organizaciji Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar na bjelovarskom Trgu hrvatskih branitelja.

Strast prema glazbi
– Ovaj spektakularni dvodnevni događaj ima za cilj oživljavanje rock glazbe na bjelovarskoj sceni te privući mlade generacije i sve ljubitelje rocka na jedinstveno putovanje kroz glazbenu povijest i kulturu. Festival je s ponosom podržan od Ministarstva kulture i novih medija te Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije – kazala je ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo.

"Zbrda-zdola u Bjelovaru" donosi uzbudljiv spoj energičnih izvođača, nezaboravnih rock riffova i raznovrsnih popratnih događanja tijekom oba festivalska dana. Prava je prilika da se prisjetimo dana kada je rock bio prisutan u svakom koraku Bjelovara te da istinski uživamo u glazbi koja je oblikovala generacije.

– Naš je cilj osvježiti rock scenu Bjelovara i privući mlade, ali i sve generacije koje dijele strast prema rock glazbi. Festival će obuhvatiti raznolike glazbene žanrove i stvoriti nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Očekujemo da će Radićev trg postati epicentar rock kulture tijekom ovog spektakularnog vikenda. Ne propustite priliku biti dio ovog jedinstvenog rock doživljaja! Rock festival "Zbrda-zdola u Bjelovaru" donosi nevjerojatnu glazbu, povratak u prošlost i sve što je potrebno da se ponovno osjeti kako je rock prašio Bjelovarom – ističe Hrpalo.

Svaki dan će nastupiti četiri benda. Većinom će to biti bjelovarski, a imat će i jedno gostovanje iz Zagreba. U petak, 15. rujna nastupit će Hotel Korzo, Fyu i Petar Punk, a u subotu Jabadera iz Zagreba, The Hahas and the Blablas i Gusti sok. S četvrtim bendom za petak se još pregovara, ali sve su to odlični, autorski rock sastavi i svima će biti gušt doći ih poslušati, a ujedno i podržati povratak rock scene u Bjelovaru. Posjetitelji su pozvani da pažljivo prate objave na društvenim mrežama festivala kako bi saznali više o izvođačima, popratnim događanjima i svim uzbuđenjima koja su pripremili. Lokacija na kojoj će se odvijati festival također je iznenađenje, a iz CUK-a kažu da je ideja da napokon ožive Radićev trg i Trg hrvatskih branitelja, gdje će pozornica zapravo biti postavljena.

Oživljavanje trgova
– Godinama se sve održava u središnjem parku, a imamo ova dva prekrasna trga gdje su se do prije 15-ak godina znali održavati koncerti i razna događanja. Stoga, zašto ne bismo malo prebacili događanja na tu lokaciju koja je također u centru i tako opet oživili Radićev trg i Trg hrvatskih branitelja. No, to je usputna ideja, glavna je oživiti rock scenu u Bjelovaru – objasnila je ravnateljica Ivana Hrpalo.

Prvi datum bit će petak 8. rujna kada će se posjetiteljima nuditi domaći proizvodi te mogućnost degustacija Mjesečna manifestacija Petek na Gorice – sjaj goričkog sajma kakav je bio nekada Nakon provedenog postupka jednostavne nabave sklopljen je ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem, koji je ubrzo krenuo u realizaciju projekta Pokrivanjem LED rasvjetom smanjit će potrošnju energije i opterećenje u trafostanici Ukupno će biti postavljeno 111 novih LED svjetiljki, a naknadno njih još 108 ZAVRŠENA je obnova područne škole u Sivici, a to je još jedan dokaz da Međimurska županija ne želi zatvaranje malih područnih školskih odjela, istaknuo je župan međimurski Matija Posavec Svi učenici imat će besplatan prijevoz autobusom ili vlakom Novi val ulaganja u škole, učenicima raznovrsne pogodnosti