Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Ulaganje u cikloturizam

Na Japetiću postavljen prvi besplatni servis za bicikle

servis za bicikle Japetić
Foto: Grad Jastrebarsko
Na stalku se nalaze slikovne upute za korištenje, dok je do detaljnijih moguće doći putem skeniranja QR koda koji se također nalazi na dnu stalka

Prva cikloservisna stanica za brzi servis i odlaganje bicikala, tzv. "bike self service", postavljena je na Japetiću, a besplatno je mogu koristiti svi građani i posjetitelji, izvijestili su iz Grada Jastrebarskog.

Sastoji od stalka za brzi servis koji sadrži: držač bicikla, pumpu sa manometrom i set osnovnog alata za servis (imbus ključevi, viličasti ključ, francuski ključ, odvijač, set za servis guma) te podnog spiralnog držača za bicikle.

Promocija biciklizma

Namjena ovih stalaka nije pohrana bicikala, već samo privremeno odlaganje bicikala prilikom odmora vozača biciklista i upotreba servisnog stalka kao i ostale opreme na punktu. Na samom stalku se nalaze slikovne upute za korištenje, dok je do detaljnijih moguće doći putem skeniranja QR koda koji se također nalazi na dnu stalka. Stanica i svi alati koriste se bez naknade.

Projekt je financiran od strane Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Jastrebarskog sa svrhom promocije biciklizma kao zdravog stila života te razvitka cikloturizama kroz ulaganja u biciklističku infrastrukturu.