Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Investicija od 4,5 milijuna kuna

Na Medicinskom fakultetu Osijek uređeno 800 'kvadrata'

Foto: Osječko-baranjska županija
Za uređenje novih nastavnih prostora i njihovo opremanje potrebnim uređajima, sukcesivno je uloženo oko 4,5 milijuna kuna.

Na Medicinskom fakultetu Osijek otvorene su novouređene nastavne prostorije ukupne površine 800 "kvadrata".

– Za uređenje novih nastavnih prostora i njihovo opremanje potrebnim uređajima, sukcesivno je uloženo oko 4,5 milijuna kuna, što smo financirali uglavnom iz vlastitih sredstava (dohodovnih studija i prijavljenih znanstvenih projekata), a znatno su nam u tome pomogli Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Osječko-baranjska županija, Grad Osijek te Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku. Proširenje kapaciteta za održavanje nastave bilo je neophodno zbog znatnih iskoraka koje činimo u unapređenju nastavnog procesa te otvaranju novih potencijala za dolazak studenata iz inozemstva na naš Fakultet – rekao je dekan prof. dr. sc. Ivica Mihaljević.

Osijek dodijelio Za 207 poduzetnika 4,5 milijuna kuna potpora

– Osječko-baranjska županija već 5-6 godina aktivno sudjeluje u svim projektima koje ima KBC Osijek te je od 2017. izdvojila ukupno 4,5 milijuna kuna za razne prioritetne projekte KBC-a, a u svemu sudjelujemo zajedno s Gradom Osijekom. Najveći i najbitniji projekt je novi KBC čija će izgradnja početi vrlo brzo jer je pri kraju izrada dokumentacije i kreće se u projektiranje – kazao je župan Ivan Anušić.