Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Karlovački ugostitelji nude posebnu gastronomsku ponudu inspiriranu pivom

“Na pivo u Karlovac” – akcija je kojom se grad promovira kao tradicionalna pivska destinacija

1/2
Foto: Izvan fokusa
Turistička zajednica grada Karlovca prikupit će i objediniti ponude i programe na temu piva, a koje ugostitelji planiraju u svojim objektima u razdoblju od 20. kolovoza do 5. rujna

Rijetko se koji grad, poput Karlovca, može pohvaliti pivarskom tradicijom dugom čak 167 godina. Karlovačka tradicija pivarstva duboko je ukorijenjena zahvaljujući i nadaleko poznatoj manifestaciji, Danima piva Karlovac, koja će se ove godine održati 34. put i trajat će od 27. do 31. kolovoza.

U pet festivalskih dana u gradu susreta moći će se uživati u glazbi, brojnim događanjima na otvorenom, raznim vrstama piva te hrani pripremljenoj s pivom.

Puno toga u ponudi 

Kako bi dodatno ojačali imidž grada kao “pivske destinacije”, Turistička zajednica grada Karlovca uz promociju pivske gastronomije i ove godine provodi promotivnu akciju “Na pivo u Karlovac”.

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

– Pored postojećih prirodnih i kulturnih resursa kojima Karlovac raspolaže, Slatkovodni akvarij – Aquatika, Muzej Domovinskog rata, Stari grad Dubovac, Žitna lađa, rijeke i parkovi, po kojima je već postao prepoznatljiv kao kontinentalna turistička destinacija, Turistička zajednica zajedno s partnerima radi na stvaranju dodatnog motiva dolaska u grad. Projektom “Na pivo u Karlovac” želimo snažnije promovirati priču o Karlovcu kao tradicionalnoj pivskoj destinaciji, ali i, ujedno, ostvariti snažniju povezanost s lokalnim ugostiteljima koji su važni dionici u turizmu grada. Zato Turistička zajednica grada kroz projekt IQM od početka 2020. godine provodi aktivnosti gastrobrendiranja grada. Želja nam je kreirati jedinstvenu i  cjelogodišnju gastroponudu temeljenu na pivu kao namirnici koja može biti dodatni motiv za dolazak u Karlovac. Početkom prošle godine organizirali smo u okviru IQM projekta edukaciju za ugostitelje, a rezultat edukacije bila je nova ponuda jela pripremljenih s pivom. Dio karlovačkih restorana jela s pivom ima u ponudi tijekom čitave godine, a ne samo u vrijeme održavanja manifestacije Dani piva u kolovozu. Promotivna akcija “Na pivo u Karlovac” pokrenuta je lani kada zbog epidemiološke situacije nisu postojale mogućnosti za organizaciju manifestacije Dani piva Karlovac, s namjerom da postane dodana vrijednost ove najprepoznatljivije gradske  manifestacije. Na ovaj način želimo u Dane piva uključiti još veći broj sudionika, a Karlovčanima i  gostima ponuditi raznoliku ponudu na brojnim ugostiteljskim lokacijama – kazala je Marina Burić, direktorica TZ-a Karlovac.

Stoga je ovih dana upućen poziv ugostiteljima i drugim dionicima, poput Veleučilišta u Karlovcu koje proizvodi svoje pivo. Turistička zajednica grada Karlovca prikupit će i objediniti ponude i programe na temu piva, koje ugostitelji planiraju u svojim objektima u razdoblju od 20. kolovoza do 5. rujna 2021.

“Pivski” programi

Ugostitelji mogu prijaviti programe poput kvizova na temu piva i pivarstva, večeri svijetlog ili tamnog piva, craft piva, glazbena događanja te niz drugih aktivnosti vezanih za pivo. Dobro su došle i nove delicije s okusom piva. Već sada karlovački restorani nude iznimne menije, poput rebaraca pečenih u crnom pivu, telećeg steaka u umaku od piva ili štrudlu s jabukama i pivom...

Popis restorana i detalje akcije “Na pivo u Karlovac” i Dani piva Karlovac, mogu se pronaći na www.visitkarlovac.hr.