Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Subotom u Jaski

Na 'Plac mljac' stižu i novi gostujući proizvođači

Plac Mljac u Jaski
1/4
Foto: Grad Jastrebarsko
Veliko zanimanje među kupcima vladalo je za zimnicu od povrća, pekmeze, mliječne proizvode, svježe voće i povrće, ulja i ostale proizvode od buča, voćna vina, likere i sirupe, med i druge pčelinje proizvode

Protekle subote, prostor ispred crkve sv. Nikole u Jaski na kojem su svoje proizvode izložila brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva bio je pun posjetitelja. Održavanjem još jednog subotnjeg Sajma darova zemlje, vrta i polja 'Plac mljac', potvrdila se potreba građana da se na jednom mjestu opskrbe domaćim prehrambenim proizvodima koje plasiraju sami proizvođači, uglavnom obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

DOMAĆI SEZONSKI PROIZVODI 'Plac Mljac' oduševio Jaskance pa će se sada održavati svakog mjeseca

Veliko zanimanje među kupcima vladalo je za zimnicu od povrća, pekmeze, mliječne proizvode, svježe voće i povrće, ulja i ostale proizvode od buča, voćna vina, likere i sirupe, med i druge pčelinje proizvode te ostale prirodne pripravke koje su ponudili brojni proizvođači, koji iskazuju sve veći interes za jaskanski 'Plac mljac', izvijestili su iz Grada Jastrebarsko.

Uz redovite domaće izlagače, 'Plac mljac' će svakoga mjeseca imati i nove gostujuće proizvođače, a sve s ciljem da ponuda sajma bude što bogatija i raznovrsnija te da sadrži sezonske proizvode.

- Zadovoljni smo što je zanimanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava za sudjelovanjem na našem Sajmu sve veće, no istovremeno smo svjesni da ponudu u smislu kvalitete ali i kvantitete moramo prilagoditi potrebama našeg grada odnosno naših sugrađana. Stoga, nećemo odstupati od naše prvotne zamisli da „Plac mljac“ bude naš mali jaskanski sajam koji će donijeti korist i zadovoljstvo, kako kupcima, tako i proizvođačima - ističe Nikolina Ribarić, ravnateljica Centra za kulturu Jastrebarsko, koji je glavni organizator sajma.

Energetskom obnovom osigurat će se uštede Završena 2,5 milijuna kuna vrijedna obnova Doma zdravlja u Jastrebarskom

Iako će se sajam održavati svake prve subote u mjesecu, u studenom će se zbog blagdana Svih Svetih održavanje sajma domaćih proizvoda pomaknuti na subotu, 9. studenog, kada će se uz crkvu sv. Nikole, pored ponude 20-ak prodajnih štandova posjetitelji uoči Martinja moći počastiti i pečenim kestenima te mladim portugiscem.