Izbornik
Naslovnica Gradovi Našice
Novi projekt Grada Našica

Na prvoj Kavi s gradonačelnikom svoje ideje iznosili umirovljenici

Foto: Našice
Gradonačelnik Krešimir Kašuba i njegovi suradnici odgovarali su na pitanja o gradnji doma za starije osobe, kao i o komunalnoj uređenosti grada, groblja, o vremenu održavanja pogreba i drugome

Na kavi s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom na središnjem našičkom trgu okupili su se nedavno umirovljenici kako bi s njime podijelili svoja razmišljanja i ideje te tako pridonijeli tome da Našice budu bolje mjesto za život.

– Ovo je novi projekt Grada Našica, kojemu su temelji u projektu Gradskog savjeta mladih, koji je prvi put organiziran lani pod nazivom Doručak s gradonačelnikom. Poučen tim iskustvom, osmislio sam, sa svojim stručnim timom, novi projekt Kava s gradonačelnikom za razne ciljane skupine, ovoga puta za umirovljenike – objasnio je Kašuba.

Gradonačelnik i njegovi suradnici odgovarali su na pitanja o gradnji doma za starije osobe, kao i o komunalnoj uređenosti grada, groblja, o vremenu održavanja pogreba i drugome.

– Sve su inicijative popisane, a na njihovu ostvarenju radit će se u budućnosti. Smatrao sam važnim poslati poruku kako naši umirovljenici nisu sami u ovoj krizi i da ćemo, uz pomoć Vlade RH i Županije, naći način kako ublažiti udar onima najranjivijima,
što smo i do sada činili. U Gradu promišljamo i o mjerama subvencije režijskih troškova u idućem razdoblju – najavio je gradonačelnik Kašuba, kojemu su se na kavi pridružili i članovi Gradske udruge umirovljenika.

– Ne možemo razvijati demokratske odnose bez dijaloga, a ovo je jedan takav oblik gdje se mogu čuti pitanja i prijedlozi običnih ljudi – komentirao je umirovljenik Josip Patajac.