Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Vinkovci half marathon 2019.

Na prvoj utrci više od 400 trkača

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Trčalo se u tri kategorije – 21 kilometar, 5 kilometara i dječja utrka

Iako su Vinkovci grad na čijem se prostoru u kontinuitetu živi 8000 godina, tek 2019. godine održan je prvi vinkovački polumaraton. Više od 400 sudionika iz Hrvatske, ali i inozemstva uključilo se u “Vinkovci half marathon 2019”. Prema riječima organizatora utrke Hrvoja Klarića iz Udruge građana FCT, broj natjecatelja bio bi i veći, ali su zbog organizacijskih stvari morali zatvoriti listu sudionika.

26. listopada Prvi Festival šunke, vina, rakije i kulena u Vinkovcima

Inače, natjecatelji su se natjecali u tri kategorije, i to u polumaratonu (21 kilometar), utrci građana dužine 5 kilometara i utrci djece koji su se natjecali na dionici dugoj 800 metara.

– Svaki sudionik dobio je start paket koji uključuje startni broj, majicu, piće osvježenja dok su svi koji završe utrke dobili medalje. Oni najbolji dobili su i nagrade u vidu sportske opreme.

Želja nam je da vinkovački polumataron postane tradicionalan i da se održava uvijek u vrijeme oko Vinkovačkih jeseni – rekao je Klarić.

Vojno natjecanje Na 18. prvenstvu HV-a u plivanju 43 natjecatelja

Dodao je kako je ova utrka posvećena Gradu Vinkovcima, njegovim stanovnicima i posjetiteljima, onima koji slobodne trenutke provode u šetnji ili rekreaciji kroz drvorede gradskih parkova, na obalama Bosuta…

“Vinkovci half marathon 2019.“ bila je prilika i da se sudionici utrka upoznaju i s brojnim vinkovačkim znamenitostima, a za potrebe polumaratona otvorena im je i dionica kroz šumu. U organizaciji utrke sudjelovali su i Grad Vinkovci te Vukovarsko-srijemska županija.