Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
pobjeda volje i sporta

Na Splitskom polumaratonu trčat će i slovenski predsjednik Borut Pahor

1/3
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Organizator događaja Kristijan Sindik dodao je da će se u sklopu Split half maratona održati i utrka 'Dječja milja', a iduće će se godine umjesto polumaratona održati pravi maraton s dionicom od 42,2 kilometra

- Neka predstojeći dani Splitskog polumaratona budu manifestacija pobjede duha, pobjede volje, pobjede zajedništva i na koncu – pobjede sporta - rekao je gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara na predstavljanju 19. Splitskog polumaratona u Športskom centru na Gripama.

U polumaratonu će sudjelovati 2500 trkača, u utrci građana njih 400, a događaj će podržati preko 15.000 posjetitelja iz Hrvatske i svijeta. Za sudjelovanje na polumaratonu prijavio se i međimurski župan Matija Posavec, a splitski gradonačelnik trčat će u utrci od pet kilometara pod nazivom 'Trofej Slobodne Dalmacije'. Dolazak slovenskog predsjednika Boruta Pahorakoji će trčati polumaraton  također je potvrđen.

Foto: Grad Split

Organizator događaja Kristijan Sindik dodao je da će se u sklopu Split half maratona u subotu održati i utrka 'Dječja milja' na kojoj će sudjelovati učenici osnovnih i srednjih škola. Ponovio je kako će se sljedeće godine u Splitu, umjesto polumaratona, održati pravi maraton s dionicom od 42,2 kilometra.

Ove je godine po prvi put otvoren i sajam sporta, rekreacije i fitnesa START 2019. na kojem je izložena sportska oprema te oprema za fitnes i aerobik.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i direktorica Turističke zajednice Grada Splita Alijana Vukšić istaknuli su kako je Splitski polumaraton iznimno važna manifestacija za turističku predsezonu jer sudionici tog natjecanja pri povratku u svoju zemlju 'nose pozitivne dojmove i tako afirmiraju Split kao destinaciju'.

Sveta Nedelja U tijeku je obnova atletske staze Jezero Kerestinec centar za sportske rekreativce