Izbornik
Naslovnica Gradovi
Obnova u Borovu naselju

Na Vijencu Ruđera Boškovića uređena zelena površina

Fontana u Borovu naselju
Foto: Branimir Bradarić
Zelena površina između šest nebodera u gradskoj četvrti Borovo naselje bila je zapuštena i oštećena od ratnih razaranja, a sada je dobila jedan novi, uređeniji izgled

Puštanjem u rad novoizgrađene fontane na Vijencu Ruđera Boškovića, koji se nalazi u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovo naselje, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorio je ovaj obnovljeni i novouređeni prostor. Radi se o zelenoj površini između šest nebodera koja je bila zapuštena i oštećena od ratnih razaranja.

- Ovaj dio grada, koji je gusto naseljen, sada dobiva jedan sasvim novi, drugačiji i uređeniji izgled na ponos svih nas. Dovoljno je prisjetiti se kako je ovaj dio izgledao prije samo šest mjeseci i koliko je tu bilo rupa, štakora, a neki od sugrađana su se i ozlijedili na tome prostoru - rekao je Penava.

Na Vijencu Ruđera Boškovića izvedeni su radovi na komunalnoj infrastrukturi, koji uključuju priključak vode, kompletnu oborinsku i fekalnu odvodnju, sanaciju pješačkih staza, uređenje zelenih površina, kao i izgradnju fontane. Za realizaciju tog projekta grad Vukovar je izdvojio 3,4 milijuna kuna.  

Grad Vukovar je sa 80 posto sredstava sufinancirao i obnovu pet dizala u zgradama na Vijencu Ruđera Boškovića. Dizala su sada uređena, servisirana, a ugrađena im je i govorna komunikacija. Projekt uređenja dizala koštao je oko pola milijuna kuna.