Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
GRADONAČELNIK MIŠEL JAKŠIĆ

Na vrhu smo po izdvajanju za stipendije

Foto: Grad Koprivnica
Mjesečna stipendija za deficitarna zanimanja iznosi 800 kuna, a redovna je 550 kuna

Gradonačelnik Mišel Jakšić uručio je ugovore o stipendiranju studentima deficitarnih zanimanja s područja Koprivnice. U proračunu za ovu godinu za stipendije je osiguran iznos od tri milijuna kuna. Stipendije će dobiti 430 studenata.

ZA VEĆU SIGURNOST Grad počinje rušiti dimnjake

– Koprivnica je grad koji za stipendiranje studenata izdvaja najviše u Hrvatskoj. Iznimno nam je važno da se nakon studija vratite u svoj grad i da mu stečena znanja stavite na raspolaganje. Prošla godina pokazala nam je da postoji još mnogo neistraženih područja u našim životima, mnogo novo ga što dolazi. Svako novo znanje, novi obrazovni model mnogo će značiti – poručio je gradonačelnik.

Prema ranijim podacima za Hrvatsku, Zagreb, Split i Koprivnica izdvajaju najviše novca za studentske stipendije. No, kad bi se apsolutni iznosi podijelili s brojem stanovnika, podravsko sjedište bilo bi uvjerljivo na vrhu. Mjesečna stipendija za deficitarna zanimanja iznosi 800 kuna, a redovna je 550 kuna. Stipendija za studiranje u inozemstvu iznosi 1100 kuna. Grad također u većem iznosu stipendira studente s invaliditetom. Riječ je o stipendiji u iznosu od 800 kuna za studiranje u Hrvatskoj i 1600 kuna za studiranje u inozemstvu.