Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
NOVI PROJEKT GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE VINKOVCI

Nabava novog bibliobusa u sklopu projekta Kultura u pokretu

Bibliobus
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
U sklopu rada službe koja djeluje već 15 godina bibliobus obilazi 71 stajalište s 1300 korisnika u 19 općina i jednom gradu

Prema informacijama iz vinkovačke gradske uprave Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci odobren je projekt pod nazivom  “Kultura u pokretu”. Radi se o projektu koji je vrijedan gotovo četiri milijuna kuna, a bit će realiziran kroz otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga “Čitanjem do uključivog društva” financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Projekt će se provoditi tijekom 24 mjeseca pri čemu je knjižnica prijavitelj i nositelj projekta u partnerstvu s Gradom Vinkovci 
i Vukovarsko- srijemskom županijom. 

Prema riječima ravnateljice Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrane Lugić, projektne aktivnosti usmjerene su na korisnike Bibliobusne službe, osobe mlađe od 25 i starije od 54 godine, pripadnike nacionalnih manjina i osobe s invaliditetom.

– U sljedeće dvije godine očekuje nas niz zanimljivih radionica, gostovanja i promotivnih kampanja, ali i nabava novog modernog vozila što će omogućiti bržu i lakšu dostupnost knjižne građe na području cijele županije. Staro vozilo već je dotrajalo, često je 
u kvaru te su troškovi održavanja veliki. Novo vozilo nam je nužno kako bismo nastavili s radom Bibliobusne službe – rekla je Lugić.

Dodala je da Bibliobusna služba djeluje već 15 godina te da u sklopu svoga rada bibliobus obilazi 71 stajalište s 1300 korisnika u 19 općina i jednom gradu.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić pohvalio je suradnju knjižnice i VIA-e, naglasivši da je ovo još jedan njihov hvalevrijedan projekt koji donosi višestruku korist.

– Osim za popularizaciju kulture čitanja, sredstva će iskoristiti i za nabavu novog vozila zahvaljujući kojem će knjige i nadam se stizati i u najudaljenije dijelove naše županije i to je ono što je najvažnije u ovoj priči. Dovršetkom gradnje nove zgrade i nabavom novog vozila, vinkovačka knjižnica bit će jedna od najopremljenijih na ovim prostorima, s uvjetima kakve njezini djelatnici i korisnici i zaslužuju – rekao je  Bosančić.