Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Priznanja za sportski rad i uspjehe

Nagrada HOO-a profesoru Josipu Šimunoviću, a nagrađen je i ŠSD “Srednjoškolac” iz Novske

1/2
Foto: Grad Novska
Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije uručile su zahvalnice HOO-u i Siniši Krajaču za pomoć prilikom potresa

Nagradu “Milan Neralić”, koju dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor za izniman doprinos razvoju sporta na lokalnoj razini,  ove
godine dobio je profesor Josip Šimunović, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije,
Školskog sportskog saveza županije i Zajednice sportskih udruga grada Novske.

Ime nagrade po olimpijcu

Nagrada je dobila ime po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca te prvom osvajaču olimpijske medalje Milanu Neraliću, Slunjaninu koji je na Olimpijskim igrama u Parizu 1900. godine osvojio brončanu medalju u mačevanju.

– Nakon više od četiri desetljeća rada u sportu i svih doprinosa,  koje je dao razvoju sporta na lokalnoj razini, kako u gradu Novska tako i u Sisačko-moslavačkoj županiji, u klupskom i školskom sportu, Josip Šimunović je zaslužio nagradu, čestitke i veliko hvala. Sigurni smo da će ga ova nagrada potaknuti na još puno kvalitetnih sportskih programa i aktivnosti – istaknuli su u novljanskoj gradskoj upravi čestitajući svome sugrađaninu. 

Foto: Grad Novska

U znak zahvalnosti za pomoć u teškoj situaciji nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu, na svečanosti su predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ Josip Šimunović i poslovna tajnica Ljiljana Gavranović uručili posebne zahvalnice HOO-u i Siniši Krajaču, pokretaču akcije “Prijatelji na djelu”, u kojoj je HOO organizirao pomoć sportašima i sportskim udrugama na području stradalom od potresa.

Šimunović je, na odvojenom događaju u Zagrebu, sudjelovao na uručenju nagrade Hrvatskog školskog sportskog saveza za školsku godinu 2019./2020.

Badminton i košarka

U kategoriji srednjih škola nagradu je osvojio ŠSD “Srednjoškolac” Srednje škole Novska kao jedna od tri trećeplasirane ekipe u RH. Nagradu su zaslužili rezultatima na završnim natjecanjima Državnog prvenstva u badmintonu i košarci. Mentori su im Josip Šimunović i Željko Čačić.