Izbornik
Naslovnica Gradovi
Zimska idila na ulicama Opatije

Najljepši advent uz more od 1. prosinca, bonus besplatno parkiranje

Opatija Advent
1/4
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Tržnica će tijekom Adventa tri puta mijenjati ruho i imati tematsku ponudu. Od 26. studenog do 31. siječnja besplatno je parkiranje

Božićni festival Opatija advent ove će godine po 4. put otvoriti svoja vrata za brojne goste ove kvarnerske turističke ljepotice. Najljepši advent uz more, kako mu tepaju u Opatiji, započet će 1. prosinca i trajati do 14. siječnja 2018. Kako je najavljeno jučer na prezentaciji događanja, advent će se održavati na više lokacija u gradu, a imat će tri pozornice – Ljetna pozornica, Umjetnički paviljon te Gradska tržnica Mrkat. Na te tri lokacije će biti organiziran i doček Nove godine.

Direktorica Turističke zajednice grada Opatija, Suzi Petričić, istaknula je da će se na Adventu u Opatiji vratiti romantična zimska idila na opatijske ulice, trgove i parkove, raskošno ukrašene blagdanskom rasvjetom i po čitave dane ispunjene atraktivnim glazbenim, kulturnim, gastronomskim i zabavnim programom. Tijekom zime će se poznata ljetna pozornica u Opatiji pretvoriti u klizalište – Ledenu čaroliju, a Paviljon u parku sv. Jakova će postati centralna lokacija u gradu uz Božićni sajam i nastupe brojnih izvođača.

Žele zadržati titulu

Živo će biti i na gradskoj tržnici Mrkat na kojoj će se u sklopu Adventa predstaviti brojni kvarnerski obrtnici te udruge s ovog područja. Tržnica će tijekom Adventa tri put mijenjati ruho i imati tematsku ponudu te će prvog tjedna biti Slatki Mrkat, narednog tjedna Zeleni Mrkat, a dalje Blagdanski Mrkat. Posebna adventska atmosfera će vladati i u opatijskim hotelima, a suorganizatori Božićnog festivala su najveće hotelske kuće s tog područja.

Kao poseban bonus za posjetitelje, od 26. studenoga pa sve do 31. siječnja će vikendom biti besplatno parkiranje na svim javnim parkiralištima u Opatiji. Vrhunac božićnog festivala očekuje se zadnja dva vikenda u godini, prvi Božićni i drugi Novogodišnji. Glazbeno zagrijavanje za najluđu noć će krenuti već 29. prosinca kad će u hotelu Royal biti koncert Jacques Houdeka, Edgara Rupene te Tereze Kesovije.

Organizatori kažu da se ne uspoređuju s Adventom u Zagrebu jer imaju sasvim drugi koncept koji se bazira na more te da im je cilj i u narednom razdoblju zadržati titulu Najljepšeg adventa na moru.