Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Večer dječjeg folklornog stvaralaštva

Najmlađi čuvari tradicije i običaja

1/2
Foto: Grad Koprivnica
Folklorni ansambl Koprivnica ima dvije skupine u kojima pleše i pjeva više od 50 mališana

Večer dječjeg folklornog stvaralaštva “Mi smo djeca vesela”, održana je prošli tjedan u prepunom Domu mladih u Koprivnici, a sudionici te raspjevane i razigrane manifestacije doživjeli su prave ovacije publike.

Prikazali igre, brojalice...

Manifestacija je održana u organizaciji Folklornog ansambla Koprivnica. Svojim nastupima brojne posjetitelje zabavili su dječja grupa Folklornog ansambla Koprivnica, dječja grupa KUD-a Rudar Glogovac i violinističko-tamburaški sastav Folklornog ansambla Koprivnica.

Održani tradicionalni Podravski motivi Uživalo se u delicijama, etno glazbi i naivnoj umjetnosti

Kroz pjesmu i ples Koprivnice i koprivničke Podravine sudionici su prikazali tradicionalne dječje igre, brojalice i rugalice iz podravskog dvorišta te obredni ophod djevojčica kojim prizivaju kišu u Slavoniji i obredni ophod vezan uz Ivanje iz koprivničke Podravine.

Okupljenima se na početku programa obratila plesna i umjetnička voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica dr. Nada Šešić, dok je u ime Grada nekoliko riječi zahvale uputila zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

– Željela bih, prije svega, čestitati Folklornom ansamblu Koprivnica na 38 godina rada i očuvanju tradicije kroz koju su prošle mnoge generacije. Moram svakako zahvaliti i našoj gospođi Nadi Šešić na izvrsnom poslu koji obavlja. Okupili smo se kako bismo pozdravili naše najmlađe čuvare tradicije, običaja, narodnih nošnji, glazbe i plesa. Moramo cijeniti ono što imamo. Ako sve to nemamo, onda i ne postojimo – rekla je tom prigodom zamjenica gradonačelnika Koprivnice Melita Samorec.

Djeluje 38 godina

Manifestacija “Mi smo djeca vesela” u naravi je prvi samostalni koncert koji su održale dječje folklorne skupine Folklornog ansambla Koprivnica i KUD-a Rudar iz Glogovca kod Koprivnice. Folklorni ansambl Koprivnica djeluje punih 38 godina i iznimno je posvećen dječjem folklornom stvaralaštvu. Ima dvije folklorne skupine u kojima pleše i pjeva više od 50 najmlađih čuvara podravske i koprivničke baštine.

Prijam Još 20 osoba angažirano na javnim radovima u Koprivnici